ایران ضایعات

خریدارن و فروشندگان ضایعات حتما بخوانند (بخش اول)

باید و نبایدهایی که خریدارن و فروشندگان ضایعات باید بدانند

مقدمه

در این مطلب سعی داریم برخی از مهمترین نکات در زمینه خرید و فروش ضایعات و همچنین مشکلات و معضلات موجود در این حیطه را یادآوری کنیم. در صورت تمایل، این مطلب را تا انتها دنبال نمایید.

مراحل فروش ضایعات

برای فروش انواع ضایعات لازم است که با خریداران و فعالان در این حوزه، در رابطه با مشخصات بار از جمله وزن، عمده یا جزئی بودن آن، نوع، مکان تحویل گفت و گو کرد تا به توافق نهایی رسید. در واقع به این شیوه حدود قیمت ها را تخمین زده تا امکان مقایسه بین قیمت های اعلام شده از طرف خریداران مختلف وجود داشته باشد و فرد بتواند بار را با قیمت مناسب به فروش برساند. بسته به اعتبار طرف می توان به صورت نقدی یا اقساطی معامله را انجام داد. اصولاً خریداران به خاطر کاهش بار مالیاتی، به صورت نقدی و یا از طریق چندین حساب، مبالغ خود را جابه جا می کنند.

مراحل خرید ضایعات

خریدار ضایعات بسته به نوع مواد بازیافتی می تواند با ثبت آگهی، محصول مورد نیاز خود را تامین کند. شناسایی فروشندگان نیز می تواند آنها را در تهیه این مواد کمک کند. برای اطلاع از نحوه ثبت آگهی کافیست به سایت ایران ضایعات مراجعه نمود.

نکات مهمی که خریداران و فروشندگان ضایعات باید بدانند

در وهله اول باید اشاره کرد که خرید و فروش ضایعات فلزی در کشور ما متداول می باشد اما واقعیتی که در بازار خرید و فروش این محصولات وجود دارد، افت و خیز های مداوم به سبب وابستگی شدید قیمتی آنها به قیمت های جهانی و سایر پارامتر ها از جمله نوسانات ارزی در بازار آنها دیده می شود و جزو لاینفک این بازار خواهد بود.

همچنین برای ورود به این حرفه باید دانست که ضایعات فلز رنگی مس که کاربرد بسیاری دارند، تا حدود سه سال قبل توسط خریداران بزرگی به ویژه شرکت ملی صنایع مس ایران خریداری می شد که با غلبه شرایط اقتصادی بد بر بازار و افزایش نرخ دلار و همچنین خرید بر اساس قیمت ارز آزاد و فروش بر اساس ارز نیمایی، موجب انصراف این شرکت از خرید شد.

البته کارشناسان این حوزه معتقد بودند که اگر این خریدار عمده ضایعات مس، کنار رود، شرایط برای سایر خریداران بهتر خواهد شد اما کاهش ضایعات مس، جایگزینی ظروف آلومینیومی و مسی، وجود لوازم جدید و مدرنیته امروزی و تبدیل مس به عنوان کالای تزئیناتی در منازل و همین طور کاهش قدرت خرید اکثریت مردم سبب شده تا حجم ضایعات آن نیز کاهش یابد. در صنعت نیز این موضوع، محسوس می باشد. هر چند که باید جمع آوری و عرضه آن را نیز مورد بررسی قرار داد تا بتوان، قضاوت کامل در این زمینه داشت. مشکلاتی همچون تحریم ها، بودجه شرکت های دولتی مانند مخابرات را برای نوسازی تجهیزاتی مانند کابل ها و سیم های مسی کاهش داده است. حتی در اسقاط خودرو ها نیز مقادیری مس ضایعاتی، به دست می آید که در این سال ها، اسقاط خودرو ها نیز کمتر شده؛ از طرفی صادرات مس با وجود ممنوعیت آن، از دیگر عواملی است که بازار خرید و فروش ضایعات مس در کشور را محدود می نماید. مالیات بر ارزش افزوده نیز به فعالان این حرفه تعلق خواهد گرفت.

تولید کنندگان مقاطع برنجی از مهمترین خریداران ضایعات مسی محسوب می شوند. البته باید توجه داشت که امکان خواب سرمایه در این بازار به دلایل مختلف زیاد باشد. برهه های مختلف زمانی می تواند حجم خرید و فروش کلی در بازار را تا حد زیادی تغییر دهد. خریدارانی که به دنبال فرصت مناسب برای خرید ضایعات فلزی هستند، می توانند دو ماه آخر سال یعنی بهمن و اسفند را برای این کار انتخاب نمایند چرا که عموماً فروشندگان در حال انبارگردانی بوده و قصد تخلیه انبار های خود را دارند. در نتیجه حجم مزایدات بالا می رود. تب و تاب خرید نیز در این بازه زمانی افزایش می یابد. چرا که وجود تعطیلات نوروزی، موجب می شود که صاحبان شرکت های مصرف کننده از جمله شرکت های بازیافت، پلیمری و شرکت های ذوب به فکر تامین ذخایر مورد نیاز خود باشند. از طرف دیگر رخدادی طبیعی و نرمال در افزایش قیمت ها را همزمان با شروع سال نو شاهد خواهیم بود که خود ار علل اصلی ترغیب خریداران به خرید ضایعات قبل از سال جدید می باشد. البته افزایش تقاضا نیز بر افزایش قیمت ها اثر گذار خواهد بود. عموماً فصول سرد سال به دلیل کم شدن ساخت و ساز های ساختمانی، تامین بار دشوار تر خواهد بود.

همچنین به صورت تجربی مشاهده شده که اصولاً رونق بازار خرید و فروش قبل از شروع ماه های محرم و رمضان بیشتر بوده و حجم بالایی از آنها مورد معامله قرار می گیرد. در ضمن، در فصول گرم سال که لوازم سرمایشی مانند کولر ها و همچنین پمپ های آب در چاه های کشاورزی، کاربرد بیش تری پیدا می کنند، ضایعات آنها که شامل ضایعات فلزی است، بیشتر می شود.

از دیگر نکاتی که می تواند به شاغلین و فعالان در این عرصه کمک کند، به ویژه افراد مبتدی، این است که هر چه حجم بار بیشتر باشد، فروش آن بهتر و با سود بالاتری انجام خواهد شد. زیرا بار های جزئی، اصولاً توسط دلالان خریداری می شود که مسلماً سود اصلی عائد آنها می شود. برای ورود به این صنف باید بتوان پیوستگی در کار را حفظ نمود. زیرا در صورت مراجعه مشتری و دست خالی برگشتن آنها، از تعداد مشتریان کاسته خواهد شد. به عبارتی اعتمادی که لازمه تداوم معاملات است ایجاد نمی شود و یا در صورت ایجاد، به مرور از بین خواهد رفت.

در رابطه با ضایعات مختلف به ویژه فلزات، باید دقت کرد که هر چه بار خالص تر باشد، متقاضی بیشتر و قیمت بالاتری خواهد داشت. بنابراین تفکیک باید از اصول مهم در کار به شمار رود.

در مقالات بعدی، نکات بیشتری ارائه خواهد شد.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )
  • ۶ مهر ۰۰
    بهزاد قاسمی :
    خوب بود تا حدودی به من کمک کرد
    پاسخ
  • ۲۴ تیر ۰۱
    علی صفرپور :
    خوب،،سپاس،، ،،
    پاسخ
  • ۱ شهریور ۰۲
    احمد حسن پور :
    مفید بود و پیشنهادات خوبی داشت
    پاسخ