باتری فرسوده مشکل واحدهای تولید سرب

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی اودر در گفتگویی با اشاره به واردات مواد اولیه موردنیاز تولید شمش سرب اذعان داشت: خاک معدنی از جمله مواد اولیه تهیه شمش سرب محسوب می شود که "شرکت اودر" در ابتدای تاسیس خود بنا داشت با استفاده از آن و همچنین باتری سربی فرسوده به تولید شمش سرب دست یابد. اما کمبود منابع خاک معدنی ادامه مسیر را با دشواری همراه ساخت تا جایی که تنها با استفاده از باتری فرسوده به تولید شمش سرب پرداخته شد.
وی افزود یکی از راه های دستیابی به باتری فرسوده واردات آن است. به طور معمول باتری فرسوده علاوه بر تولید داخل از کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و...وارد کشور می شود. اما در چندسال اخیر به دلیل انحصاری شدن بازار واردات باتری فرسوده روبه کاهش رفته و بسیاری از کارگاه های تولید سرب به دلیل تامین نشدن مواد اولیه تعطیل شدند.
وی در این خصوص افزود شرکت اودر در تلاش است تا با دریافت مجوزهای مربوطه در خصوص استفاده از خاک معدنی، وابستگی خود را به باتری فرسوده کاهش دهد تا بتواند در شرایط کمبود این ماده اولیه همچنان با قدرت به تولید شمش سرب بپردازد. مدیرعامل شرکت اودر اضافه کرد به زودی سهمیه خاک معدنی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به شرکت اختصاص می یابد اما با توجه به سه سطح مختلف خاک معدنی (کم عیار، عیار متوسط، پرعیار) هنوز سطح اختصاص یافته به شرکت اودر مشخص نیست.
اودر در ادامه با اشاره به حضور دلالان در صنعت تولید شمش سرب افزود: حضور دلالان در شبکه توزیع، راه تامین مواد اولیه مورد استفاده در تولید سرب را دشوار ساخته و آن ها با قیمت های بالا این مواد اولیه را در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهند و کارگاه های تولید سرب برای سرپا ماندن ناچارند با قیمت های بالا باتری فرسوده را خریداری کنند. وی در ادامه گفت: شرکت اودر 60 درصد باتری فرسوده مورد نیاز خود را با قیمت های بالا از بازار داخلی تامین می کند. قیمت بالای مواد اولیه بر افزایش قیمت شمش سرب تولیدی تاثیر مستقیم خواهد داشت.
به گفته اودر مشکلی که اخیرا در بازار سرب گریبان گیر تولیدکنندگان شده این است که اکثر شرکت های تولیدکننده باتری با احداث واحدی کوچک وارد بازار تولید سرب شده اند و از باتری فرسوده شرکت خود در واحد تولید شمش سرب استفاده می کنند. از طرفی با خرید بخشی از باتری های سرب وارداتی دسترسی تولیدکنندگان واقعی شمش سرب را کاهش داده اند. از آنجایی که سرب موجود در باتری های فرسوده داخلی بیشتر از استاندارد بوده و نسبت به نمونه خارجی ارزان تر هستند، تمایل به خریدشان بیشتر بوده و دلیلی بر احداث واحدهای تولید سرب توسط شرکت های تولیدکننده باتری شده است.
وی در پایان با اشاره به ظرفیت صادراتی شرکت اودر افزود: در سال جاری با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته در راستای استفاده از خاک معدنی و افزایش تولید شمش سرب با کیفیت می توانیم با ورود به بازار صادرات علاوه بر ارزآوری و کمک به اقتصاد کشور، رتبه صادرات شمش سرب را ارتقا بخشیم.
نظرات کاربران :