توسعه معادن با صادرات سنگ آهن

مدیرعامل کارخانه فولاد مهرسهند با اشاره به آمار جهانی مصرف فولاد در صنایع مختلف اظهار کرد: صنعت ساختمان سازی با 48 درصد، ماشین سازی با 23 درصد و حمل و نقل با 11 درصد مهمترین صنایع مصرف کننده فولاد محسوب می شوند. وی افزود صنعت ساختمان سازی در دو سال گذشته با تغییرات چشمگیری همراه نبوده در نتیجه نمی تواند تاثیری در کمبود مواد اولیه فولادی داشته باشد.
به گفته محجل امامی تولیدکنندگان فولادی با کمبود مواد اولیه دست و پنجه نرم می کنند و مجبورند مواد اولیه را با قیمت بالا خریداری کنند. در حال حاضر هم صنفان با نصف ظرفیت خود مشغول به فعالیت هستند. با شروع سال 99 نیز ظرفیت تولید کارخانه ها به 20 درصد کاهش داشت.
این در حالی است که آمارها خبر از تولید سالانه 30 میلیون تن فولاد را می دهد. اما این تولیدات چرا به دست تولیدکنندگان پایین دستی نمی رسد؟ چرا این تولیدکنندگان با کمبود مواد اولیه مواجه اند؟
به عقیده مدیرعامل فولاد مهرسهند با کاهش صادرات سنگ آهن و فولاد خام نیاز کارخانه ها و صنایع پایین دستی مرتفع خواهد شد.
سجاد غرقی نایب رئیس کمیسون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در خصوص صادرات سنگ آهن عنوان کرد: صادرات محصولات آهن محل اصلی تامین سرمایه توسعه معادن در ایران است. به عبارت دیگر صادرات سنگ آهن در درازمدت منافع بیشتری برای کشور خواهد داشت. وی اضافه کرد کشورهایی مانند برزیل و استرالیا نیز بخش بزرگی از سنگ آهن خود را صادر می کنند و بخش کوچکی را به فولادسازی اختصاص داده اند.
کمبود مواد اولیه در شرایطی است که بحث افزایش قیمت زنجیره فولادی مطرح شده است.
غرقی در خصوص افزایش قیمت سنگ آهن افزود مطالبه اصلی فعالان سنگ معدن، بحث عوارض صادراتی آن است. به گفته غرقی اگر به فعالان سنگ آهن اجازه صادرات داده نمی شود، لااقل دولت با کناره گیری اجازه دهد کشف قیمت از طریق عرضه و تقاضا صورت گیرد.
غرقی در پایان در خصوص نگرانی انجمن فولاد ایران از افزایش ضریب قیمتی افزود پیشنهاد انجمن سنگ آهن توجه به تجربه جهانی و ترمیم ضرایب قیمتی است. طبیعی است که با افزایش ناگهانی نرخ مشکلاتی در صنایع فولاد ایجاد خواهد شد. اما به تدریج و با اصلاح نرخ در زنجیره، شاهد فعال شدن و افزایش بهره وری صنعت فولاد خواهیم بود.
نظرات کاربران :