ایران ضایعات

آشنایی با انواع شیشه و کاربرد آنها

انواع شیشه ساختمانی و کاربرد آنها (راهنمای جامع)

یکی از مصالح پرمصرف در صنعت ساختمان سازی شیشه است. شیشه ماده ای شفاف، سخت، انعطاف ناپذیر و شکننده است که از موادی همچون آهک، سیلیس و کربنات سدیم ساخته می‌شود. اگر نگاهی به اطرافتان بیندازید میبینید که انواع شیشه درب و پنجره، پارتیشن‌های داخلی ساختمان و .... شما را احاطه کرده‌اند. کاربرد انواع شیشه از دیرباز تا کنون بر کسی پوشیده نبوده و تولید و استفاده از آن در ساختمان سازی همواره مورد توجه بوده است. در گذشته تنوع شیشه‌ها بالا نبوده و تنها یک نوع شیشه وجود داشته است اما با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی تولید انواع شیشه برای کاربردهای گوناگون توسعه یافته و امروزه شاهد طیف وسیعی از این محصول علی الخصوص در شیشه پنجره و درب ساختمان‌ها هستیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا انواع شیشه ساختمانی و کاربرد انواع شیشه در ساختمان را  با هم بررسی کنیم.

انواع شیشه چیست؟

شیشه‌ها در انواع متنوعی تولید و روانه بازار می‌شوند. انتخاب نوع شیشه مناسب با محل می تواند سبب افزایش کارایی آن شود. معیارهایی همچون عایق صوتی و حرارتی، نما، استحکام، امنیت و... باید در خرید شیشه مد نظر قرار گیرد.

تنوع بالای انواع شیشه سبب ایجاد چالش‌هایی برای مصرف کننده در انتخاب و خرید می‌شود. آشنایی هر چه بیشتر با ویژگی و کاربرد انواع شیشه‌ها می تواند شما را در خرید شیشه مناسب یاری دهد.

انواع شیشه ساختمانی عبارتند از:

شیشه سولادیم

شیشه جام یا شیشه سودالایم، پر کاربردترین نوع شیشه می‌باشد. به طوری که بالغ بر نود و پنج درصد شیشه‌هایی که در سراسر جهان تولید می‌شوند از این‌ نوع هستند. این شیشه خود دارای تنوع زیادی بوده و به صورت رنگی، بی رنگ، شفاف، مات، یک لایه، چند لایه، سطح برجسته‌، سطح صاف، بدون پوشش و پوشش دار تولید می‌شود.
در ساختار شیشه سودالایم  اکسید کلسیم‌، اکسید سیلیسیم و اکسید سدیم به کار می‌رود.

شیشه سکوریت (شیشه میرال)

 شیشه سکوریت یکی از انواع شیشه است که با نام‌هایی همچون شیشه نشکن، شیشه میرال، شیشه حرارتی و شیشه ایمنی نیز شناخته می‌شود. مقاومت شیشه سکوریت نسبت به ضربه و حرارت، سه تا پنج برابر بیشتر از شیشه‌های معمولی بوده و هنگام شکستن به قطعاتی ریز و گرد تبدیل می‌شود که امکان بریدن و آسیب رساندن آن به حداقل می‌رسد‌.

شیشه سکوریت

شیشه سکوریت دودی

یکی از انواع شیشه‌های سکوریت، شیشه سکوریت دودی است که در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها از آن استفاده می‌شود این نوع شیشه علاوه بر مقاومت و ایمنی بالا، جلوه زیبایی دارد و نور ورودی را کنترل می‌کند.

شیشه لمینت

 یکی از انواع شیشه ایمنی،شیشه لمینت است. که از چند لایه شیشه معمولی یا سکوریت که به وسیله طلق PVB به یکدیگر متصل گردیده‌اند، تشکیل شده است. وجود لایه‌های چندگانه سبب شده تا این شیشه‌ها ضخامت و وزن سنگین‌تری نسبت به شیشه‌های معمولی داشته باشند. همچنین گرما را به میزان کمتری منتقل می‌کنند.

شیشه لمینت

انواع شیشه لمینت (چند لایه)

انواع شیشه‌های لمینت را بر اساس شفافیت آنها دسته بندی می‌کنند. شیشه سوپر کیلر، فلوت، وین وایت و مات از انواع شیشه‌های لمینت می‌باشند.

شیشه ضد گلوله

یکی از انواع شیشه لمینت،شیشه ضد گلوله است که ایمنی و مقاومت بسیار بالایی دارد و در مکان‌هایی که حفظ امنیت اهمیت بالایی داشته باشد می‌توان از این نوع شیشه استفاده نمود.

در ساختار این نوع شیشه علاوه بر شیشه از چند لایه طلق استفاده شده است که باعث انعطاف پذیری این نوع شیشه شده و در هنگام ایجاد ضربات شدید مانند ضربه گلوله ساختار پلاستیکی آن مانع از شکسته شدن و عبور گلوله می‌شود.

شیشه ضد گلوله

شیشه هوشمند

شیشه هوشمند یکی از انواع شیشه‌های مدرن است که به وسیله جریان الکتریکی کار می‌کند. جریان برق عبوری سبب ایجاد تغییر در ساختار داخلی شیشه و در نتیجه تغییر میزان شفافیت و عبور نور از این شیشه‌ها می‌شود. این نوع شیشه‌ها که به نام شیشه‌های اسمارت گلاس معروف هستند خود دارای انواعی از جمله شیشه الکتروکرمیک، شیشه PDLC و شیشه نانو کریستال می‌باشند.

شیشه دو جداره

شیشه دو جداره یا آکوستیک  از دو لایه شیشه تشکیل شده که فضای خالی بین دولایه با گاز آرگون پر شده است. وجود این گاز در بین لایه‌ها باعث ایجاد عایق صوتی و حرارتی می‌گردد. این شیشه ها عملکرد مناسبی در کاهش اتلاف انرژی و انتقال گرما دارند.

شیشه رفلکس

شیشه آینه ای یا رفلکس بیشترین کاربرد را در نمای ساختمان و شیشه پنجره دارد. نام دیگر این شیشه ، شیشه انعکاسی می‌باشد که دارای پوششی است که نور را بازتاب می‌دهد. عملکرد این شیشه در طرفی که نور بیشتر است شبیه آینه و در سمتی که نور کمتر است شبیه به شیشه معمولی است.

از مزایای شیشه رفلکس می‌توان به زیبایی ظاهری، تنوع رنگ بالا و جلوگیری از ورود اشعه مضر خورشید به داخل اشاره نمود. البته این نوع شیشه‌ها به دلیل کاهش ورود نور، برای سلیقه افرادی که علاقه به نور زیاد دارند مناسب نمی‌باشد.

انواع شیشه رفلکس

شیشه‌های رفلکس بر اساس رنگ آنها در دسته بندی شیشه رفلکس نقره ای، دودی، سوپر سیلور، طلایی و برنزی و ... قرار می‌گیرند.

 شیشه تخت یا شیشه فلوت

شیشه تخت یا فلوت نوعی شیشه صاف و بدون موج است و معمولا با ضخامت دو تا بیست میلی متر و  بالاتر ساخته می‌شود. در ساختمان سازی، ضخامت چهار تا هشت میلی متر بیشترین کارایی را دارد. در فرآیند ساخت این محصول، شیشه پس از بیرون آمدن از کوره داخل قلع مذاب شناور می‌شود. این نوع شیشه که به نام شیشه ساده و شیشه خام نیز معروف است ساده ترین نوع شیشه می‌باشد.

شیشه رنگی

یکی از انواع شیشه‌هایی که از گذشته تا کنون در معماری مورد توجه معماران سنتی و مدرن قرار گرفته است ، شیشه رنگی می‌باشد. شیشه رنگی، جلوه زیبایی دارد و نسبت به شیشه‌های معمولی، قابلیت جذب نور بیشتری دارد.

شیشه رنگی

انواع شیشه رنگی ساختمانی

شیشه‌های رنگی خود دارای انواعی از جمله لاکوبل(شیشه رنگی براق)، متلوکس(شیشه رنگی مات) و متلاک(شیشه رنگی متالیک) می‌باشند.

شیشه مشجر

شیشه مشجر که به آن شیشه طرح دار هم گفته می‌شود، از طریق نورد مذاب شيشه به دست می‌آید. در عمل نورد از دو غلتک استفاده می‌شود که معمولا غلتک زيرين دارای طرح بوده و این طرح روی شیشه هم ایجاد می‌شود.

طرح دار شدن شیشه باعث ایجاد ناهمواری و عدم دیده شدن طرف دیگر آن می‌شود.

انواع شیشه مشجر

شیشه‌های مشجر دارای طرح‌های متفاوتی هستند. طرح برفی، برگ بیدی، ذره بینی، سیمی، بادی، الماسی،آبشاری، حصیری و ابری از انواع شیشه مشجر می‌باشند.

شیشه مسلح یا شیشه سیم دار  (شیشه سیمی)

شیشه مسلح یا شیشه سیمی نوعی شیشه است که برای افزایش مقاوم سازی آن، در حین ساخت توری سیمی داخل آن قرار می‌دهند.

برای مواقعی که خطر شکستن و ریختن شیشه بالاست مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیشه مشجر سیمی

این نوع شیشه، ترکیبی از شیشه مشجر و شیشه سیم دار می‌باشد.

شیشه پیرکس (شیشه ضد حریق)

شیشه ضد حریق که با نام شیشه پیرکس در بین عموم مردم شناخته می‌شود شیشه ای بسیار مقاوم در برابر مواد شیمیایی و حرارت است. دلیل مقاومت بالای این نوع شیشه‌ها وجود سیلیکات در ترکیبات آنها می‌باشد. نام‌های دیگر این نوع شیشه‌ها بروسیلیکات و شیشه ضد حرارت است.

شیشه طرح دار سندبلاست

شیشه سندبلاست از پاشیدن شن با فشار بالا روی شیشه تولید می‌شود. شن‌های پاشیده شده روی شیشه سبب ایجاد حفره روی شیشه و در نتیجه مات شدن شیشه می‌شود.

انواع شیشه سند بلاست

انواع شیشه‌های سند بلاست بر اساس طرح عبارتند از:

  • شیشه سند بلاست تمام مات: در این نوع شیشه تمام قسمت‌های شیشه به وسیله عملیات سند بلاست مات می‌شود.
  • شیشه سند بلاست طرح دار و لوگو دار: در این مدل شیشه، برند و لوگوی تجاری شرکت روی شیشه نقش می‌شود.
  • شیشه سند بلاست راه مات: در این نوع شیشه خطوط راه راه مات به صورت افقی یا عمودی بر روی شیشه ایجاد می‌کنند.

شیشه ساتینا

این شیشه یکی از انواع شیشه‌های مات است. این محصول از ترکیب  شیشه با مواد اسیدی و ساینده ساخته می‌شود. یکی از مواد اسیدی مورد استفاده در ساخت این شیشه‌ها اسید هیدروفلوئوریک است.

صافی سطح، استحکام بالا، تنوع در طرح و رنگ از جمله مزایای شیشه ساتینا است.

شیشه ضد بازتاب (شیشه ضد انعکاس)

شیشه ضد بازتاب، بیشترین میزان شفافیت و وضوح را دارد. این شیشه تخت، به نحوی طراحی می‌شود که بازتاب نور از سطح آن بسیار کم بوده و به همین دلیل به این نام معروف می‌باشد‌. به خاطر وضوح مناسب می‌توان از آن به جای شیشه شفاف استفاده کرد.

شیشه نشکن پلاستیکی

این نوع شیشه که در واقع همان ورق پلکسی گلاس شفاف است و می‌تواند چایگزین مناسبی برای شیشه باشد چرا که شفافیت بالایی دارد و عبور نور از آن به راحتی صورت می‌پذیرد. این نوع شیشه امنیت بالایی دارند و در صورت شکسته شدن مانند شیشه‌های معممولی تیز و برنده نیستند.

یکی دیگر از مزایای شیشه‌های نشکن پلاستیکی قیمت بسیار مناسب آن نسبت به سایر انواع شیشه است.

شیشه کریستال

این شیشه نسبت به سایر شیشه‌ها بیشترین شفافیت را دارد. ظاهر کریستالی و شفاف آن به خاطر اکسید سربی است که در ساخت آن به کار می‌رود. سختی شیشه کریستال کم بوده و با تراش دادن می‌توان از آن ظروف مختلف تولید کرد.

شیشه خم

این نوع شیشه که در بسیاری از پروژه‌های معماری، کارایی دارد، شیشه ای قوسی شکل بوده که هم از جذابیت بالایی برخوردار است و هم مقاومت مناسبی دارد.

کاربرد انواع شیشه

همانطور که در مطالب بالا خواندید شیشه‌های متفاوتی وجود دارند که هر کدام کارایی خاص خودشان را دارند . در جدول زیر میتوانید کاربردهای مختلف انواع شیشه را ببینید.

انواع شیشه

کاربرد

شیشه سولادیم

·      شیشه پنجره های ساختمانی

·      شیشه درب‌ها

·      بطری‌ها

·      شیشه خودروها

شیشه سکوریت

·      ویترین مغازه

·      صفحات اجاق گاز

·      شیشه میز تلویزیون

شیشه لمینت

·      آکواریوم

·      پل‌های شیشه ای

شیشه هوشمند

·      نمای داخلی و خارجی ساختمان‌های مسکونی و تجاری

·      شیشه خودرو‌ها

شیشه دو جداره

·      شیشه پنجره ساختمان‌های مسکونی و اداری

·      شیه پنجره هتل‌ها

·      شیشه  فرودگاه‌ها

شیشه ضد گلوله

·      شیشه ماشین‌های پلیس

·      ویترین مغازه‌هایی با کالاهای گرانبها

شیشه رفلکس

·      اتاق بازجویی متهمین

·      ساخت پارتیشن‌های شیشه ای

·      دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان‌ها

·      راهروهای ورودی ساختمان

شیشه فلوت

·      شیشه پنجره‌های ساختمان

·      تولید آینه

شیشه رنگی

·      ساخت دیوار کاذب و پارتیشن

·      استفاده در درب‌های ورودی

·      استفاده در پنجره در معماری سنتی و مدرن

·      آینه کاری

شیشه مشجر

·      استفاده در محیط داخلی ساختمان‌ها

·      ساخت فضاهای خصوصی

شیشه پیرکس

·      تولید ظروف آزمایشگاهی مانند پیپت، بورت و ...

·      ظروف آشپزخانه

شیشه سندبلاست

·      ساخت حمام شیشه ای

·      شیشه سند بلاست با طرح لوگو در محیط‌های تجاری

·      استخرها و مکان‌های ورزشی

شیشه ساتینا

·      ساخت بالکن شیشه ای

·      ساخت حمام شیشه ای

·      پارتیشن‌های شیشه ای

·      درب و پنجره ساختمان‌ها

شیشه مسلح (سیمی)

·      شیشه‌های آسانسور

·      موتورخانه‌ها

·      درب‌های ورودی ساختمان

·      شیشه کارگاه‌ها

شیشه نشکن پلاستیکی

·      شیشه پنجره ساختمان‌ها

·      ویترین مغازه‌ها

شیشه خم

·      دکوراسیون داخلی مغازه‌ها مثل ویترین‌ها

·      درب‌های ورودی ساختمان‌ها

خرید و فروش ضایعات انواع شیشه

در این مقاله به معرفی انواع شیشه ساختمانی پرداختیم و علاوه بر نمایش عکس انواع شیشه‌های ساختمانی، کاربرد شیشه های مختلف را بررسی کردیم. شیشه جزو پر مصرف ترین مصالح ساختمانی از گذشته تا امروز بوده است و میزان تقاضای بالایی در بازار دارد از این رو بازیافت ضایعات شیشه می‌تواند نیاز به تولید شیشه خام اولیه را کاهش داده و از این طریق سبب ذخیره انرژی و حفاظت از محیط زیست گردد. اهمیت این موضوع باعث گردیده تا خرید و فروش انواع ضایعات شیشه ای قابل بازیافت، از جمله انواع شیشه پنجره، انواع شیشه تزئینی، ضایعات لامپ‌های روشنایی، ضایعات ظروف آزمایشگاهی و ... در سایت ایران ضایعات صورت پذیرد. همچنین قیمت روز انواع ضایعات شیشه در سایت مذکور قابل مشاهده می‌باشد.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )
  • ۳ خرداد ۰۱
    مهدی خسروی :
    عالی هست ممنونم ازشما
    پاسخ
  • ۴ خرداد ۰۱
    احمد بیات :
    خوب بوداطلاعات جالبی داشت
    پاسخ
  • ۴ خرداد ۰۱
    عباس صالحی :
    عالی بود برای تکمیل اطلاعات
    پاسخ
  • ۶ خرداد ۰۱
    عبدالخالق یلقی :
    عالی بود خیلی اطلاعات بدرد بخور دارد
    پاسخ
  • ۶ خرداد ۰۱
    محمدرضا مطلق دماوندی :
    درود بر شما، بسیار عالی، درعین اختصار بیان، کامل و جامع می‌باشد.
    پاسخ
  • ۷ خرداد ۰۱
    روح اله نوروزی :
    خیلی جالب وآاموزنده بود تا به حال از این همه تنوع در شیشه اطلاع نداشتم
    پاسخ
  • ۱۸ خرداد ۰۱
    فراز عظیمی :
    ازمشکلات شیشه های بازیافتی عدم آشنایی ما کارگران وباکمال تاسف ترکیب شیشه های بازیافتی باسایرشیشه هامشکلات بسیاری برای صنعتکاران این رشته وهمینطورتجارمرتبط بوجود می‌آید که بایستی درابتدای جمع آوری افراداموزش دیده استفاده شود
    پاسخ
  • ۲۰ خرداد ۰۱
    نوید عزیزی :
    درود بر شما بسیار مختصر و مفید،🙏🌹🙏
    پاسخ
  • ۲۲ خرداد ۰۱
    عباس جلالیان :
    بسیار مطالب مفیدی بود جادارد که از شیشه مخصوص ساخت اینه و شیشه دریایی هم نامبرد
    پاسخ
  • ۲۷ خرداد ۰۱
    فیروز ابراهیمی :
    مرسی واقعااطلاعات خوبی بود
    پاسخ
  • ۴ تیر ۰۱
    علیرضا شاه محمدی :
    تشكر لطفا برای بازیافت شیشه اطلاع رسانی جامع داشته وسپاس
    پاسخ
  • ۵ تیر ۰۱
    رحیم حاجی زاده :
    خدا قوت بسیار خلاصه و آموزنده بود
    پاسخ
  • ۵ فروردین ۰۴
    مجتبی مؤمن زاده :
    سلام باتشکر فراوان از شما واقعا کمال تشکر را دارم خسته نباشید خیلی آموزنده و مفید است
    پاسخ
  • ۱۹ فروردین ۰۴
    سیروس فوقی :
    سلام علیکم کارتان عالی است
    پاسخ