ایران ضایعات

باتری پلاستیکی محصول جدید بازیافت ضایعات پلاستیک

باتری پلاستیکی محصول جدید بازیافت ضایعات پلاستیک

پلی اتیلن ترفتالات یکی از انواع پلاستیک است که در ابعاد گسترده ای در زندگی روزمره ما مورد استفاده قرار می گیرد. این پلاستیک به دلیل ضد آب بودن، سبک بودن و غیرقابل نشکن بودن در ساخت انواع بطری های پلاستیکی استفاده می شوند. اما انباشته شدن آن ها به محیط زیست ضربه زده و آلودگی را به همراه دارد.

در تحقیقی در دانشگاه "کالیفرنیا ریورساید" به سرپرستی آرش میرجلیلی برای بازیافت ضایعات این دسته از پلاستیک ها به روشی دست یافتند تا با بازیافت اصولی آن ها از آلودگی و گرم شدن کره زمین جلوگیری شود. در این پروژه محققان به روشی دست یافتند که در آن با تبدیل زباله ها و ضایعات پلاستیکی به نانو مواد، علاوه بر ذخیره انرژی در کاهش آلودگی محیط زیست نیز موثر خواهد بود.

در این روش ابتدا پس از جمع آوری بطری های نوشابه، آن ها را خرد کرده و در یک حلال حل می کنند سپس با استفاده از روش فیبرهای الکتروریسی، از پلیمر حاصله فیبرهای میکروسکوپی تهیه کرده و نخ های پلاستیکی حاصل را در کوره کربنیزه می نمایند. در مرحله بعد ماده به دست آمده را توسط یک اتصال دهنده و یک ماده رسانا مخلوط نموده و آن را خشک می کنند. پس از خشک کردن آن ها را در یک ابر خازن دو لایه الکتریکی و به شکل یک سکه سلولی جمع آوری می کنند.

در این آزمایش ماده حاصله به عنوان یک ماده ابررسانا دو لایه عمل کرده و خصوصیات الکتروشیمیایی و تحلیلی آن نشان می دهد ماده تولید شده دارای ویژگی دو لایه و واکنش شبه خازنی و یک اثر تقویت کننده است.

باتری حاصله به نسبت باتری های لیتیوم یونی انرژی کمتری دارد اما از سرعت شارژ مناسبی برخوردار است و می توان از انرژی حاصل از ضایعات پلاستیک برای شارژ وسایل برقی نظیر تلفن، لپ تاب و ... استفاده نمود.

به گفه میرجلیلی این مطالعه می تواند گامی مثبت در راستای بازیافت زباله های پلاستیکی باشد و در کنار کمک به حفظ محیط زیست فرصت های جدیدی را در جهت تحقیق و توسعه ارائه نماید.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )