ایران ضایعات

مصوبات یک شبه مانع صادرات کاغذ

مصوبات یک شبه مانع صادرات کاغذ

ابوالفضل روغنی گلپایگانی با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز بر قیمت کاغذ در داخل تاثیر داشته افزود: در پی رشد نرخ دلار قیمت واردات مواد اولیه نیز افزایش یافته و شاهد رشد قیمت کاغذ در داخل هستیم. به گفته روغنی ایران به عنوان کشوری است که 50 درصد درآمد خود را از راه صادرات حاصل می کند. خمیر کاغذ که ماده اولیه تولید کاغذ است از طریق واردات به کشور تزریق می شود. لذا نوسانات در نرخ دلار به طور مستقیم بر بازار داخل از جمله کاغذ تاثیرگذار می باشد.

روغنی اشاره کرد این وابستگی در حوزه کاغذ تحریر و کاغذ روزنامه بیشتر است زیرا خمیرکاغذ آن ها در ایران تولید نمی شود و در نتیجه نوسان در قیمت ارز به شدت بر قیمت کاغذ تحریر و کاغذ روزنامه تاثیر می گذارد. در حوزه کاغذ گلاسه نیز به شدت به واردات مواد شیمیایی و رنگ نیازمندیم.

به گفته رئیس سندیکای کاغذ و مقوا برخی مواقع تولیدکنندگان با فرض خودکفایی در یک حوزه خواستار لغو واردات می شوند. در صورتی که هنوز هیچ نظر کارشناسی شده ای درخصوص خودکفایی آن ها صورت نگرفته است. در این صورت تصمیماتی در خصوص لغو واردات می تواند پایه های تولید کشور را دچار تزلزل کند و به صنعت کشور ضربه وارد نماید.

روغنی در خصوص قیمت گذاری دستوری در صنعت کاغذ افزود: قیمت ها در صنعت کاغذ نباید سربه فلک کشیده باشد اما قیمت گذاری دستوری را راه مناسبی برای کنترل قیمت ها نمی دانم. اما بطور مثال اگر دولت ارز یارانه ای در اختیار قرار دهد می تواند در قیمت گذاری سهیم باشد.

روغنی در خصوص صادرات کاغذ بسته بندی عنوان کرد: کشور ظرفیت تولید 200 تا 300 هزار تن کاغذ بسته بندی فراتر از نیاز خود را دارد. این در حالی است که آقای رحمانی فضلی با تصویب نامه ای خواستار جلوگیری از صادرات کاغذ بسته بندی شد. در حالی که در بازار فعلی حضور در بازار صادراتی جهان مزیتی است که نباید از آن غافل شویم. لذا با بیان این موضوعات تقاضای لغو این مصوبه را کردیم.

ایران در خصوص کاغذ بسته بندی صادرکننده خوبی است و به کشورهای اروپا، آسیا، چین، کره و... صادرات داشته ایم. اما برخی تصمیمات ناپایدار زمینه بی اعتمادی مشتریان خارجی را ایجاد می کند و برنامه ریزی های صورت گرفته دچار اختلال خواهد شد.

روغنی با اشاره به تاثیر بیماری کرونا بر صادرات افزود شیوع بیماری کرونا بسته شدن مرزها را در پی داشت. به تدریج با بازگشایی های صورت گرفته بازار صادرات با سرعت کم در حال انجام است.

وی در پایان اضافه کرد فرصت سرمایه‌گذاری برای کاغذ سفید فراهم است، اما قوانین و زیرساخت‌های لازم وجود ندارد؛ بنابراین میل و علاقه به واردات است. در صورتی که اگر سامان  مناسبی پیدا کند‌ و در کمیسیون فرهنگی فعلی نیز به مسئله کاغذ به عنوان مسئله زیربنایی نگاه شود، تأثیرش در فرهنگ و اقتصاد هویدا می‌شود. هم اکنون در داخل تمرکزی بر تولید کاغذ تحریر و کاغذ روزنامه وجود ندارد. در صورتی که این بازار می تواند حاشیه سود مناسبی را برای تولیدکننده فراهم آورد.

لذا تصمیمات احساسی و ضرب الاجلی راهگشا نیست و باید برنامه ریزی های یکپارچه و مستمر در هر حوزه ای داشته باشیم. لذا تشکیل کارگروه در مجلس، دولت و قوه قضاییه می تواند اوضاع را سامان بخشد.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )