توصیه هایی برای موفقیت در کسب و کار

مقدمه
روانشناسان بر این باورند که تجارت از هر نوع که باشد، برای کسب موفقیت نیاز به روانشناسی دارد. فرمولی که آنها برای رسیدن به موفقیت در امر تجارت بیان می کنند متشکل از سه متغیر است. استراتژی معاملاتی، مدیریت سرمایه و روانشناسی فرد. دو متغیر اول به ترتیب 10 و 30 درصد از موفقیت را رقم می زنند و 60 درصد باقی مانده متعلق به بحث روانشناسی در این زمینه می باشد. بنابراین برای ورود به دنیای پر فراز و نشیب می بایست ابتدا به لحاظ فکری و روانی آمادگی کامل را پیدا نمود.
یکی از کسب و کارهایی که زمینه ساز اشتغال برای افراد مختلف در سراسر جهان و همچنین کشور ما شده است، خرید و فروش ضایعات می باشد. به همین خاطر، سایت ایران ضایعات به منظور تقویت بنیه فکری کلیه فعالان و همچنین متقاضیان ورود به این حرفه و هر کسب و کار دیگری، این مطلب را تدوین نموده است.
متاسفانه گاهاً شاهد آن هستیم که مردم به دنبال اهداف و سرمایه گذاری هایی می روند که نه شناختی از آن دارند و نه جوانب مختلفش را می سنجند. در واقع حرکت موج گونه ای آغاز می شود و عده بسیار زیادی از اقشار مختلف جامعه را درگیر و متاسفانه در موارد بسیاری هم متضرر می کند و آن ره صد ساله ای که قصد پیمودن یک شبه آن را داشتند، صرفاً پرتگاهی برای سقوطشان به دره های نا امیدی می شود. صادقانه و با صراحت باید گفت هر چند که حتی موارد این چنینی به تعدا بسیار کم ممکن است به نتیجه برسد، اما این ها را نمی توان کسب و کار ایمن از نظر اقتصادی و حتی روانی دانست.
در همین راستا نکاتی طلایی برای موفقیت در کسب و کار را یادآور خواهیم کرد.
پذیرش اشتباهات
برای موفقیت در کسب و کار باید اشتباهات گذشته خود را پذیرفت. یکی از بدترین خصوصیات اخلاقی بشر این است که همواره مقصر شکست های خود را دیگران دانسته و نقش خود را در این امر، نادیده می گیرد. این در حالیست که بزرگترین عامل شکست و موفقیت هر فرد، خود او می باشد. با این حساب باید با کنار گذاشتن شکست های قبلی، برای مسیر آینده قدم برداشت و دید منفی خود را در کسب و کار جدید کنار گذارد. هر چند خوشبینی بیش از اندازه هم می تواند مشکلاتی ایجاد کند اما بدبینی، اجازه اعتماد به طرف مقابل که از ملزومات تجارت می باشد را نمی دهد.
تقویت اعتماد به نفس
از دیگر پارامتر هایی که در هر تجارت بسیار ضروری بوده، اعتماد به نفس و از آن مهم تر، خود باوری است. افراط و تفریط در این مورد هر دو مورد نکوهش قرار می گیرد. چرا که عدم وجود آن بر خلاف اشراف به کلیه فنون کسب و کار و به کارگیری استراتژی های سود ده، همچنان درآمدزایی پایینی خواهد داشت. زیرا هنگام برقراری ارتباط با مخاطبان، مغلوب شرایط موقت محیطی شده و به همین دلیل قادر به تصمیم گیری های منطقی نخواهند بود. متاسفانه افرادی با چنین شرایطی، از تعداد کمی برخوردار نیستند.
توصیه می شود برای رسیدن به یک سطح مطلوب از اعتماد به نفس کلیه استراتژی های خود را به صورت مکتوب درآورده و در زمان سردرگمی به آن مراجعه نمود. یک مشاور خوب می تواند بخش عظیمی از این مشکلات را رفع نماید. همان قدر که اطلاعات تحلیلی معامله اهمیت دارد، نحوه مدیریت سرمایه و جنبه های اجتماعی آن نیز می بایست مورد توجه قرار گیرد.
غرور، آفات موفقیت در کسب و کار
نقطه مقابل خودباوری و اعتماد به نفس، غرور است که به عنوان یکی از آفات و علل بازدارنده برای موفقیت در کسب و کار باید از آن یاد کرد. تجربه نشان می دهد زمانی که افراد به این درجه می رسند و احساس قدرت برتر به آنها دست می دهد در بسیاری مواقع ضرر های مالی بالایی را متحمل شده اند. زیرا غرور ناشی از موفقیت های پیشین، ممکن است میزان توجه و اهمیت را به قانون ها و استراتژی ها کم نماید و در نتیجه او را متضرر می سازد.
برای دور سازی این مشکل، باید پذیرفت که توانایی ها و محدودیت ها در کنار هم وجود دارند و نباید صرفاً به توانایی ها نگاه کرد یعنی باید با واقعیت روبه رو شد. همچنین از نظرات کارشناسان نیز می توان کمک کرد. پذیرش انتقاد نیز در مرتفع نمودن این مشکل موثر خواهد بود. تحلیل اشتباهات هر فرد توسط خودش می تواند مسیر درست را به او نشان دهد.
قابل اعتماد بودن
در یک کسب و کار زمانی می توان درآمدزایی خوبی داشت که بتوان اعتماد طرف مقابل را جذب کرد. بنابراین باید به خاطر داشت که نحوه بیان و جملات باید بدون افراط و تفریط باشد تا مخاطب بتواند آن را باور نماید. یک نکته بسیار کلیدی در برخورد با دیگران این است که می بایست همواره برای مخاطب خود ارزش قابل بود و او را کاملاً آگاه پنداشت. در واقع نباید از بالا به دیگران نگاه کرد. صرفاً با به کار بردن کلمات ثقیل و کتابی در برخورد با افراد مختلف، نمی توان اعتماد آنها را جلب نمود.
علاوه بر این با توجه به نفوذ و رود اینترنت به کسب و کارهای مختلف، باید فضایی را ایجاد کرد که فرد به راحتی و با اطمینان خاطر بتواند اطلاعات هویتی و همچنین اطلاعات مربوط به کارت بانکی خود را وارد نماید. اصولاً سیستم SSI که نوعی شبکه توزیع محاسبه می باشد و قادر به مخفی نمودن فایل ها از دسترس کاربرادن بوده می توان استفاده نمود. در این موارد با صرفاً با پخش نظرات کاربران نمی توان به جذب اعتماد دیگران پرداخت.
چگونگی مطرح کردن جملات
گاهی کلمات به خصوص فعل ها در برخورد با فرد، می توانند بسیار مثمر ثمر باشند. برای مثال به جای مطرح نمودن جمله شرطی از جملاتی استفاده شود که فعل آنها از انجام کار خبر می دهد. «اگر فلان محصول را بخرید» جمله ایست که مخاطب بار معنایی مثبتی از آن برداشت نمی کند و نوعی تحمیل و اجبار برای خرید را تلقی می کند. اما جمله «زمانی که فلان محصول خریداری کردید» بار مثبتی را با خود القا می کند و در ترغیب برای خرید و معامله، اثر گذار خواهد بود. با این طرز بیان، برای طرف مقابل تلقین می شود که با خرید محصول، این نتایج حاصل می شود.
تحریک احساسات
تحریک احساسات البته در حد معقول نیز می تواند بر رونق کسب و کار اثر گذار باشد. زمانی که حد و حدود این کار شکسته شود، قطعاً دلسردی ایجاد می شود. بنابراین با رعایت جوانب و در خور نوع کسب و کار می توان به ایجاد هیجان در خریدار پرداخت. البته در بازار خرید و فروش ضایعات، قضیه کمی متفاوت خواهد بود. چون این خریداران هستند که می بایست ذهن و احساس فروشنده را تحریک کنند تا با سودآوری بالاتری، معامله خود را رقم زنند.
بالا بردن احساس ارزش کالا برای مشتری
ارزش کالا و یا خدمات باید برای طرف مقابل در کسب و کار بالا رود. این مقوله از قیمت محصول که صرفاً یک پارامتر کمّی و مشخص است، جدا بوده. به عنوان مثال یک ظرف مسی قدیمی را با قیمت بالا خریداری کرده و آن را به عنوان یک محصول ارزشمند می توان نگه داشت. به عبارتی ارزش آن بسیار بالاتر از قیمتش می باشد و خریدار از خرید آن حتی با قیمت بالا هم واقعاً احساس رضایتمندی خواهد داشت.
در شرایط کنونی که تقریباً ارزش مادی قیمتی تمام محصولات بالا رفته است، باید احساس ارزش کالا را برای افراد و متقاضیان بالا برد ته میل به خرید در آن ها افزایش یابد. برای این منظور می توان مزایای خرید محصول را تشریح کرد. با سایر محصولات نیز آن را مقایسه نمود. در رابطه با نتایج عدم خرید محصول هم بحث شود. البته باز هم یادآور می شود که از افراط در این مورد و دروغ گویی حتماً باید پرهیز کرد.
«ما» را جایگزین «من» کنید
گروه گرایی از دیگر عواملی است که می تواند فرد متقاضی کسب و کار را در مسیر درست هدایت کند. روحیه کار تیمی داشتن باید در افراد مختلف تقویت گردد. با این کار، فرد از خود محوری دور می شود و می آموزد که به تعهد و مسئولیت خود در قبال دیگران پایبند باشد. روانشناسان معتقدند که موفقیت، ثمره کار تیمی و گروهی می باشد که در آن از خرد جمعی بهره گرفته می شود. ژاپنی که در زمینه های مختلف، سرآمد هستند و گوی سبقت را ربوده اند هم به این نتیجه دست یافته اند و به آن جامه عمل پوشانده اند. در این کشور «ما» بسیار پر رنگ تر از «من» می باشد.
پرهیز از رک گویی زیاد
صراحت در بیان و پرهیز از حاشیه رفتن در برخوردهای اجتماعی در کسب و کار، از دیگر اصول موفقیت به شمار می رود. اما رک گویی زیاد توصیه نمی شود. آمریکایی ها اصولاً خیلی رک گو هستند. در حالی که ژاپنی ها از این کار دوری می کنند. احترام به طرف مقابل ممکن است در رک گویی از بین برود و این خود یک گزینه منفی در کسب و کار محسوب می شود. فرد در هر حرفه ای که ورود می کند، باید برای اطرافیان، همکاران، زیر دستان، مشتریان، ارباب رجوع و هر کسی که با او به نحوی در ارتباط است احترام قائل باشد و با رک گویی و بدون فکر کردن به حرف های خود، سبب آزرده خاطر شدن آنها نشود. پرهیز از عجله در پاسخ گویی نیز می نتواند بر رک گویی غلبه کند.
وقت شناسی
برخی از افراد فکر می کنند حضور به موقع در قرار با دیگران، از شأن اجتماعی آن ها می کاهد و شخصیت آن ها را زیر سوال می برد. این در حالی است که عدم آن تایم بودن و وقت شناسی در کسب و کار که افراد با طیف بسیار متنوعی از شخصیت ها سر و کار دارند، به غرور، اعتبار و شأن اجتماعیشان لطمه وارد کند. برخی این کار را نوعی بی احترامی به خود می دانند. در غرب، به وقت شناسی اهمیت کمتری نسبت به شرق داده می شود.
ارحجیت ارتباط تلفنی بر سایر راه های ارتباطی
امروزه گسترش فضای های مجازی استفاده از تلفن را جزو گزینه های آخر برای ارتباط با مخاطبان و مشتریان قرار داده است. اما واقعیت این است که تماس تلفنی به ویژه اگر به صورت مداوم صورت گیرد، ارتباط نزدیک تری بین افراد ایجاد می کند. پس حتی الامکان باید تماس های تلفنی بر ایمیل، فکس و نامه و پیام های ارسالی شبکه های اجتماعی ارجحیت یابد تا بازخورد آن دیده شود. هر چند که سایر فضاهای مجازی نیز می توانند بستری برای تبلیغات مناسب به شمار روند. اما از نظر روانشناسی ارتباط کلامی، قوی تر خواهد بود.
رفتارشناسی افراد مختلف
موفق ترین افراد در کسب و کارهای مختلف کسانی هستند که نسبت به رفتار اشخاص مختلف، آگاهی دارند. این گونه افراد می دانند که در دنیای کسب و کار، همه افرادی که مراجعه می کنند صرفاً با هدف خرید و درآمدزایی برای آنها وارد نمی شوند. تعدادی از افراد هستند که به عنوان مشتری و ارباب رجوع مراجعه می کنند، اما در اصل هدف آنها کسب اطلاع و رقابت می باشد. بنابراین باید رفتار های سنجیده و منطقی با افراد انجام داده و از ایجاد تنش های فکری برای خود و دیگران پرهیز نمود.
کجا باید سرمایه گذاری کرد؟
بی ثباتی اقتصادی در دنیای امروز به ویژه کشور ما بسیار اوج گرفته و همین امر سبب شده که دلالان با دید منفعت طلبی شخصی در برهه های مختلف زمانی، بستری برای سودجویی خود فراهم کنند و مردم را به سرمایه گذاری در اموری کنند که با سودهای موقت و متاسفانه ضرر های سنگین همراه هستند. نمونه های چنین سرمایه گذاری های، زیاد بوده و دلالانی که حتی کوچکترین تخصصی ندارند و خود را متخصص این حرفه می دانند. واقع بینی، اصلی است که در سرمایه گذاری باید مورد توجه قرار گیرد. وهم و خیال را باید کنار گذاشت. تجارتی همچون خرید و فروش ضایعات به دلیل تداوم در تولید و ارزشمندی آنها به سبب صرفه جویی در مصرف منابع اولیه، همواره می تواند بستر مناسبی برای سرمایه گذاری باشد.
ایران ضایعات، حامی کسب و کار پایدار
سایت ایران ضایعات با سابقه ای درخشان در صنعت ضایعات و به عنوان مرجع رسمی در زمینه خرید و فروش این محصولات، از کلیه متقاضیانی که برای ورو به این حرفه نیاز به مشاوره دارند، حمایت کرده و یاری گر آنها در طی نمودن این مسیر پر فراز و نشیب می باشد. ارتقای سطح درآمد افراد، حمایت از صنعت بازیافت، حفظ محیط زیست و کمک به رونق اقتصادی این مرز و بوم خط مشی ایران ضایعات بوده و با وجود تمامی موانع، مشکلات و کاستی ها همچنان در این عرصه، حضور خواهد داشت.
نظرات کاربران :