روشی نوین برای فراوری ضایعات نساجی

تیم تحقیقاتی "Fraunhofer" با همکاری یک شرکت سوئدی توانستند در اقدامی جدید با اختراع فیبر ویسکوز ریون به بازیافت ضایعات نساجی بپردازند.
ضایعات پارچه و به خصوص پارچه نخی معمولا به دلیل ترکیب دو یا سه نوع الیاف قابلیت بازیافت را نداشته و معمولا یا دفن می شوند و یا سوزانده می شوند.
در این راستا محققان توانستند با استفاده از روشی جدید به بازیافت ضایعات پارچه بپردازند. این روش برای تولید انبوه کارایی دارد و مناسب است.
در این روش فیبر مذکور به عنوان یک خمیر آغازگر عمل می کند که پس از حل در یک محلول، درون فیبرهای سلولزی بازسازی شده و شروع به چرخش می کنند. با بهینه سازی روش جداسازی و با تصفیه فیبرهای خارجی در فرایند چرخش، در نهایت به یک فیبر نخی بازیافت شده خواهیم رسید. این فیبر به عنوان جایگزینی برای سلولز و مواد اولیه خام در صنایع نساجی مورد استفاده دوباره قرار خواهد گرفت. در این روش محققان می توانند با تغییر در برخی پارامترها در حین فرایند حل کردن و چرخش، الیاف خارجی را از خمیر خارج کنند.
الیاف حاصله با این روش صد در صد نخی و سلولزی بوده و همچنین با روش های مختلف تولید ریون ویسکوز نیز سازگاری داشته و می تواند به عنوان راهی مناسب برای بازیافت ضایعات نساجی به خصوص ضایعات لباس های نخی محسوب شود.
نظرات کاربران :