ایران ضایعات

تضاد قیمت در بازار جهانی ورق ‌گرم؛ جهش در آمریکا و رکود در چین

تضاد قیمت در بازار ورق ‌گرم؛ جهش در آمریکا و رکود در چین

بازار جهانی ورق ‌گرم در ماه ژوئیه ۲۰۲۶، صحنه تقابل دو الگوی متفاوت از عرضه و تقاضا بوده است. در حالی که برخی مناطق جغرافیایی با فشار صعودی قیمت ‌ها دست‌ و پنجه نرم می ‌کنند، بخش ‌های بزرگی از بازار جهانی همچنان در سایه رکود فصلی و موجودی بالای انبارها قرار دارند.

 آمریکا؛ پیشتاز رشد تحت حمایت صنایع استراتژیک

در بازار های آمریکایی، برخلاف بسیاری از نقاط جهان، شاهد یک جهش قیمتی قابل ‌توجه بودیم. قیمت‌ ها با افزایشی بیش از ۶ درصدی نسبت به ماه گذشته، سطح جدیدی را ثبت کردند. عوامل متعددی این صعود را رقم زده‌اند:

  • تقاضای پایا: صنایع کلیدی نظیر خودروسازی، زیرساخت‌ های ساختمانی و بخش انرژی، همچنان خریدار اصلی ورق ‌گرم هستند.
  • کاهش عرضه: توقف موقت برخی واحدهای تولیدی جهت تعمیرات و نگهداری، باعث کمبود عرضه در بازار نقدی، شده است.
  • چالش واردات: با وجود این رشد، ورود محصولات ارزان‌ قیمت از قاره آسیا همچنان سدی برای صعود بی ‌رویه قیمت ‌ها در آمریکا محسوب می ‌شود.

 اروپا و چین؛ تقابل رکود و محدودیت ‌های تجاری

وضعیت در نیمکره دیگر کاملاً متفاوت است. در اروپا، قیمت ‌ها در سطح ۶۹۵ یورو در هر تن متوقف شده ‌اند. اگرچه محدودیت ‌های جدید وارداتی اتحادیه اروپا کمی از فشار قیمت‌ ها کاسته، اما موجودی انبارهای بالا و نزدیک شدن به تعطیلات تابستانی، اجازه هرگونه حرکت صعودی قدرتمند را به بازار نداده است.

در سوی دیگر، چین با بحرانی از جنس «رکود فصلی» رو به روست. عوامل محیطی مانند بارندگی‌ های شدید در جنوب و موج گرمای غیر عادی در شرق، معاملات را مختل کرده است. این موضوع در کنار انباشت کالا در انبارها، قیمت صادراتی ورق ‌گرم چین را به محدوده ۵۱۵ دلار (FOB) سوق داده است. هرچند قیمت سنگ ‌آهن به عنوان ماده اولیه، نقش ضربه ‌گیر را ایفا کرده، اما تقاضای واقعی در بازارهای چینی همچنان بی‌ جان است.

چشم‌ انداز بازار؛ آیا پاییز فصل بازگشت قیمت ‌هاست؟

کارشناسان صنعت فولاد بر این باورند که بازار جهانی ورق‌ گرم تا پایان فصل تابستان، در وضعیت «کم‌ رمق» باقی خواهد ماند. انتظار می ‌رود تنها با نزدیک شدن به فصل پاییز و احتمال افزایش تقاضای ساخت‌ و ساز و صنایع، بازار بتواند از این رکود خارج شود.

نکته استراتژیک برای فعالان بازار ایران:

تنش میان قیمت ‌های بالای آمریکا و قیمت‌ های پایین چین، یک سناریوی دوگانه برای بازرگانان ایرانی ایجاد کرده است. از یک سو، ورود محصولات ارزان‌ ‌قیمت چینی به بازارهای منطقه می‌ تواند رقابت قیمتی را دشوار کند، و از سوی دیگر، در صورت رونق تقاضا در فصل پاییز، فرصت ‌های جدیدی برای بازسازی سبد محصولات و بهبود سودآوری فراهم خواهد شد. رصد دقیق این تضادها، کلید مدیریت ریسک در معاملات فولاد خواهد بود.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )