دو روش بورسی شدن معدنی ها

طی نشستی که با حضور کارشناسان سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت، سازمان بورس و بورس کالای ایران، ایمیدرو، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، سازمان زمین شناسی و خانه معدن برگزار شد، ابعاد گوناگون ورود معدن ها به بازار سرمایه مورد بررسی قرار گرفت. مفاد این جلسه به شرح زیر بود:
- تبدیل پروانه های بهره برداری معادن به یونیت های قابل معامله در بورس
- فراهم کردن ساز و کار اجرایی جهت عرضه معادن غیرفعال یا تعطیل در بورس
- لزوم آزادسازی پهنه های معدنی در اختیار دولت
- بررسی راهکارهای استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای جذب سرمایه گذار
به گفته محمدرضا عربی شاهی، عضو کارگروه ویژه وزارت صمت، ورود معادن به بازار بورس از دو جنبه باید مورد بررسی قرار گیرد:
- عرضه پروانه های بهره برداری و گواهی اکتشاف های موجود (که به دلیل کمبود منابع مالی هنوز مورد بهره برداری قرار نگرفته اند) به بورس
- ایجاد شرکت و هلدینگ های معدنی متشکل از صاحبان پروانه ها برای ورود معادن کوچک به بورس: در این روش معادن نسبت به مشارکت با سرمایه گذاران در قالب شرکت های بزرگ اقدام خواهد کرد که در واقع روندی مشابه صندوق های ETF خواهد بود و در قالب سهامداری فعالیت خواهند کرد.
شاهی در خصوص صادرات محصولات معدنی اضافه کرد: راهکار ارائه معادن کوچک در بورس باید بین سرمایه گذار و صاحبان معدن ارتباط ایجاد کند. اما در ادامه جلوگیری از تصمیمات سلیقه ای در عرضه و تقاضا حمایت های دولت را می طلبد تا با ایجاد کنسرسیوم های فروش و صادرات راه عرضه و صادرات را تسهیل نماید.
شاهی در پایان اضافه کرد: در صورتی که در زمان تعیین شده اکتشاف و بهره برداری از معادن صورت نگیرد، نسبت به سلب صلاحیت از سرمایه گذار اقدام خواهد شد و همچون سال های قبل شاهد خرید مجوزها با قیمت های بالاتر توسط سرمایه گذار واقعی نخواهیم بود.
نظرات کاربران :