قیمت چوب چنار

مقدمه
چوب چنار جزو پر کاربردترین چوب ها می باشد. در این مطلب ضمن بررسی ویژگی ها وکاربرد های آن به قیمت چوب چنار که از مهمترین سؤالات متقاضیان بوده، خواهیم پرداخت. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
آشنایی با چوب چنار
چوب چنار از درختی با ارتفاع بسیار بلند که گاهاً به سی تا پنجاه متر نیز می رسد، به دست می آید. این درخت که بومی نیم کره شمالی است در کشور ما نیز به صورت گسترده ای، پرورش می یابد. مقاومت بالا به خشکسالی و تنش های آبی، سبب شده تا رشد آن نسبت به سایر درخت ها، قابل ملاحظه تر باشد. طول عمر بالا نیز از دیگر شاخصه های این درخت، بوده و آن را نسبت به سایر درخت ها متمایز ساخته است.
در کنار این ویژگی ها، کیفیت بالای چوب آن، سبب شده تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد که در بخش های بعدی به طور کامل تری در این باره بحث خواهیم کرد.
انواع چوب چنار
انواع چوب چنار را بر حسب اینکه از چه گونه ای از آن تولید شده باشد، می توان تقسیم بندی کرد. برخی از این گونه ها به این شرح می باشد:
- چوب درخت چنار آمریکایی که از گونه ای درخت چنار به دست می آید که در مناطق شرق آمریکا سطح وسیعی را به خود اختصاص داده است. این درخت به خاطر رنگ و طرح پوسته خود در بین سایر چنار ها متفاوت می باشد.
- چنار خوشه ای که به سبب دارا بودن دو و حتی سه تنه اصلی، نیز چوب های مناسبی، تولید می کند.
- این درخت پهن برگ و خران پذیر گونه دیگری با نام خاوری دارد که در بخش های مختلفی از کشور ما به ویژه اصفهان، ارومیه، البرز و تهران پرورش می یابد و چوب های مرغوبی را از آن به دست می آورند.
ویژگی چوب چنار
در رابطه با ویژگی این چوب ارزشمند ابتدا باید اشاره کرد که که وزن مخصوصی معادل 57/0 داشته که بر این اساس، جزو جوب های نیمه سنگین محسوب می شود. نیمه سخت و همچنین راست تار بودن نیز جزو ویژگی های آن به شمار می رود.
این چوب همگن از نظر بافتی، مشابهت زیادی به چوب راش دارد. حلقه های سالانه که ویژگی های مختلفی از جمله قدمت و سن و سال آن را نشان می دهد، در چوب چنار، وضوح زیادی ندارد.
از دیگر مشخصات آن، رنگ زرد چوب برونی و رنگ صورتی مایل به خاکستری چوب درونی است. چوب مسن چنار هم اصولا قهوه ای رنگ با حالت براق می باشد.
همان طور که اشاره شد، ارتفاع این درخت زیاد بوده و امکان استخراج چوب هایی با متراژ بالا ممکن است. مقاومت و استحکام بالا نیز در فهرست ویژگی های آن قرار دارد. این چوب جلا پذیر، قابلیت رنگ آمیزی بالایی داشته و از چسب خور مناسبی برخوردار است.
در کنار ویژگی های فوق، به پرداخت نسبتا سخت آن هم می توان اشاره کرد زیرا پرز دار می باشد. افرادی که با این چوب آشنایی دارند می دانند که که سریعاً خشک شده و امکان تاب برداشتن آن هم وجود دارد.
فراوانی آن هم به کاهش قیمت چوب چنار در مقایسه با برخی دیگر از چوب ها شده است.
کاربرد چوب چنار
ویژگی های چوب چنار، کاربرد آن را وسعت بخشیده است. برای مثال در ساخت نرده ها و پایه های آنها و همچنین پله های چوبی مصرف می شوند. انواع صندلی ها، دسته ابزار آلات مختلف مانند چاقو ها، اره ها و ...، صندوق های چوبی، درب های چوبی و ستون ها را به این طریق می سازند. ضمن اینکه در صنایع هنری مختلف از جمله خاتم کاری و منبت کاری می توان کثرت کاربرد آن را به عینه دید. در اماکن متبرکه، نیز استفاده از آن به ویژه در ساخت درب های ورودی به چشم می خورد.
قیمت چوب چنار
قیمت چوب چنار مانند بسیاری از محصولات دیگر تحت تاثیر عوامل مختلف می تواند دچار افزایش یا کاهش شود. متقاضیانی که به دنبال آخرین قیمت آن هستند، با مراجعه به قسمت قیمت روز سایت ایران ضایعات به مجموعه ای از بنگاه های فعال در زمینه خرید و فروش چوب چنار دسترسی می یابند.
گفتنی است که سایت ایران ضایعات به عنوان یک مرجع رسمی، بر قیمت گذاری این محصولات مطابق با قابلیت ها، کیفیت و سایر پارامتر ها نظارت کامل داشته و از دخالالت دلالان و واسطه های فروش جلوگیری می کند.
بسته به اینکه چوب ها کارکرده و دوست باشند یا خیر، دارای چه سطحی از کیفیت هستند و یا اینکه چه ابعادی دارند، قیمت ها متفاوت خواهند بود.
قابلیت استفاده از نوع بازیافتی آنها، بدون نیاز به پرداخت کاری و صرف هزینه سبب می شود که قیمت ها بالاتر از نوع بازیافتی منتقل شده به کارخانه بازیافت، باشند. حجم تقاضا برای خرید هم در تعیین قیمت چوب چنار اهمیت دارد.
نظرات کاربران :