ایران ضایعات

معرفی کاربردها و ویژگی های ورق و تسمه

معرفی کاربردها و ویژگی های ورق و تسمه

مقدمه

ورق و تسمه دو محصول پر کاربرد هستند که بسته به جنسشان، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. نوع آهنی و فولادی، جزو متداول ترین آنها می باشد. برای تولید هر دو، صفحات در ابعاد و سایز های کوچکتر برش داده می شوند. در رابطه  با  ویژگی ها و کاربردهای ورق و تسمه در ادامه مطلب بحث شده است.

منظور از تسمه چیست؟

تسمه، برشی از سطح مقطع ورق های مختلف فلزی است. به این صورت که انواع ورق را به صورت صاف و یکدست برش می دهند. البته به غیر از تسمه آهنی، انواع تسمه های پلاستیکی، آلومینیومی، استیل، آلیاژی و... نیز تولید می گردد.

انواع تسمه 

تسمه های آهنی را بر اساس نحوه تولید به دو گروه تقسیم می کنند:

  • تسمه نوردی
  • تسمه ماشین کاری

تسمه های نوردی معمولا در سایز های چهار تا هفت متر عرضه می گردند و برای تولید آنها از صفحات ضایعات آهن به شکل ذوبی استفاده می شود.
تسمه ماشین کاری از ورق های درجه یک شاخه ای ساخته می شود. برای جلوگیری از آسیب رسانی این تسمه ها، لبه های تیز آنها را با تجهیزات و ماشین آلات مخصوص، سایش داده و به صورت گرد در می آورند.
با توجه به آنچه گفته شد قیمت تسمه آهنی از نوع ماشین کاری در مقایسه با قیمت تسمه آهنی نوردی بالاتر است. چرا که کیفیت بالاتری دارد.
تسمه آهنی ST37 جزو شناخته شده ترین و پرمصرف ترین نوع تسمه ها می باشد.

مهم ترین کاربردهای تسمه 

بارهای سنگین را به کمک تسمه های فلزی بسته بندی می کنند. به همین خاطر به وفور در کارخانه های تولیدی مختلف به ویژه کارخانه های تولید پروفیل، موزاییک، شیشه، ام دي اف و... دیده می شوند. علاوه بر این چون هم مقاومت خیلی زیادی دارند و هم از نظر زیبایی و قیمت، وضعیت مناسبی دارند، برای پله سازی هم در کارخانجات و هم در ساختمان ها به کار می روند. همچنین در پوشش دهی کف نیز کاربرد دارند. 

ورق و انواع آن

ورق نیز همانند تسمه می تواند از جنس های متفاوتی از جمله فولاد، مس، آلومینیوم، برنج و... ساخته شود. ورق های فولادی، انواع مختلفی دارند:

  • ورق روغنی
  • ورق سیاه
  • ورق گرم
  • ورق سرد
  • ورق گالوانیزه
  • ورق رنگی
  • ورق آجدار
  • ورق کرکره ای

گفتنی است که ورق گالوانیزه به کمک فلز روی، پوشش دهی می شود. ورق های رنگی به سبب تنوع در رنگ، با این شناخته می شوند.
ورق سیاه، ورقي با سطحی بدون صیقل کاری است. در صورتی که ناخالصی های آن بر طرف شود، ورق روغنی تولید می گردد. نوع اسید شویی شده هم توسط اسید، ناخالصی های خود را از دست می دهد.
از نظر ضخامت هم می توان آنها را به سه گروه نازک (ضخامت 0.1 تا 2.75 میلی متر)، متوسط (ضخامت تا 4 75 میلی متر) و ضخیم (ضخامت پنج میلی متر و بیشتر) تقسیم کرد.

کاربرد ورق فولادی

ورق های فولادی در صنعت خودرو سازی بسیار پر کاربرد هستند. همچنین برای تولید بسیاری از لوازم خانگی به کار گرفته می شوند. صنعت هواپیمایی و بسیاری از سازه های هوایی را باید جزو مصرف کنندگان این نوع ورق ها بیان کرد.
همچنین مخازن و تانکر ها را می توان به کمک این ورق ها ساخت.
در ساختمان سازی نیز به وفور شاهد استفاده از این ورق ها هستیم.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )