ایران ضایعات

قرمز شدن شاخص بورس در ایران و جهان

قرمز شدن شاخص بورس در ایران و جهان

مدتی است که بازار بورس، با التهابات زیادی مواجه شده و جهت منفی و نزولی را در پیش گرفته است. این امر موجب القا تنش و اضطراب بسیار زیادی در جامعه گردیده، چرا که اخیراً با حاکمیت فشارهای اقتصادی بر فضای جامعه، این تصور ایجاد شد که بورس بهترین راه برای سرمایه گذاری است و می تواند راهکاری برای رهایی از این شرایط اقتصادی خواهد بود. از این رو برخی از افراد، دارایی خود را به پول نقد تبدیل کرده و آن را در این بازار سرمایه گذاری نمودند. اکنون بروز چنین اتفاقی، آنها را به بن بست رسانده است.

 آخرین اخبار این بازار مربوط به روز سه شنبه مورخ هشتم مهرماه 1399 حکایت از افت 23 هزار واحدی دارد و آن را به یک میلیون و 492 هزار واحد رساند. نمادهای معاملاتی مربوط به شرکت های مطرحی مانند شرکت‌ ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان و همچنین صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیشترین اثرات منفی را تجربه کردند. البته برخی شرکت های پتروشیمی مانع از تداوم این افت در روز گذشته شدند.

شاخص‌ های اصلی بورس هم منفی بود. شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) افت 6038 واحدی و شاخص کل (هم وزن) افت 3863 واحدی را تجربه کردند. شاخص های قیمت (هم وزن)، آزاد شناور، شاخص های بازار اول و دوم به ترتیب 2531، 36811، 27154 و 5077 واحد افت داشتند.

افت شاخص بورس نه تنها در کشور ما بلکه در سطح جهان دیده می شود. در سه ماهه سوم سال 2020، رشد منفی اقتصاد جهانی کمتر شد اما در مجموع، نتایج چندان جالبی نداشته و انتظارات را برآورده نساخته است. به عنوان مثال در آمریکا هر سه شاخص اصلی بورسی در وال استریت نسبت به روز قبل خود منفی بوده و 0.23 درصد کاهش در شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج رخ داد و آن را به ۲۷ هزار و  ۵۲۰.۴۱ واحد رساند. همچنین اس اند پی ۵۰۰ تا سطح ۳۳۴۳.۱۳ واحدی تنزل یافت. ریزش در شاخص نزدک کامپوزیت به عنوان یکی دیگر از شاخص های مهم آمریکا نیز گزارش شده است.

در بورس‌های اروپایی، شاخص های فوتسی ۱۰۰ بورس لندن و دکس ۳۰ بورس فرانکفورت در آلمان به ترتیب 1.11 و 1.59درصد افت داشته و شاخص کک پاریس، نیز با 0.23 کاهش بسته شد.

اقتصاددانان، بیکاری و بازار کار را از مهمترین نگرانی های جامعه عنوان می کنند و بر این باورند تداوم این شرایط، مانع از سرمایه گذاری و احیای کامل مخارج مصرفی می شود. باقی ماندن جریان سرمایه های جدید در سطوح پایین فعلی، بانک های مرکزی را به خاطر مشکلات نقدینگی، مجبور به تزریق سنگین به بازار خواهد نمود. این امر، تورم و نرخ بهره ها را بالا می برد.

با توجه به اینکه پیش بینی می شود، با آغاز فصول سرد، بیماری کرونا، شدت بگیرد و هیچ یک از کشورها تا کنون برای مقابله با آن، راهکاری پیدا نکرده اند. از طرفی موج سوم این ویروس خانمان سوز نیز به دور از انتظار نیست و قرنطینه سراسری، کسب و کارها را تعطیل و اوضاع اقتصادی را با وخامت بیشتر مواجه خواهد ساخت. همه این اتفاقات بر منفی شدن شاخص بورس جهانی اثرگذار بوده خواهد بود و نتایجی را به بار آورده که اعتماد افراد را برای سرمایه گذاری در این بازار  می کاهد.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )