ایران ضایعات

اما و اگرهای بازار طلا

امــا و اگـر هــای بازار طــلا

تلاطم در بازار فلز گرانبها و زرد رنگ طلا به سطحی رسیده که شاید کارشناسان و تحلیل گران این حوزه هم تنوانند پیش بینی درست و دقیقی از شرایط آتی آن داشته باشند. این فلز گرانبها، از جمله قربانیان دلار و نوسانات آن است. عدم شفافیت در روند صعود و یا نزول شرایط اقتصادی و مالی بسیاری از کشورها به ویژه آمریکا با وجود مشکلات متعدد به ویژه انتشار ویروس کرونا و عدم توانایی در مقابله با آن، اما و اگر های متعددی را در بازار طلا که وابستگی بسیاری به دلار دارد، به وجود آورده است.

گزارشات و آمار هفتگی که شرایط اقتصادی آمریکا را مطرح می کند جهت مشخصی نداشته و هم قرمزی منفی بودن و هم سبزی مثبت بودن این تحولات را در بر دارد و همین امر، پیش بینی یک روند مشخص را دشوار ساخته است. حال با این تفاسیر و کاهش قیمتی که در این روزها در بازار طلا رخ داده، سوالی مطرح می شود که آیا مجدداً قیمت آن به قیمت 2 هزار دلار تا انتهای سال 2020 خواهد رسید یا خیر؟ و یا اینکه به قیمت های پایین تر از 1900 دلار در هر اونس تنزل پیدا می کند؟

این سوالات می تواند برنامه ریزی برای انجام طیف وسیعی از فعالیت های اقتصادی را رقم بزند و مبهم ماندن آن به معنی مبهم ماندن این فعالیت ها می باشد.

در کشور ما نیز معمولاً تمایل به خرید این فلز با اهداف مختلف به ویژه سرمایه گذاری، بالا بوده و به همین خاطر افراد زیادی در جریان قیمت های آن هستند. از این رو به احتمال بسیار قوی، از کاهش قیمت آن در آغاز هفته قبل همزمان با افزایش قیمت دلار مطلع می باشند. ریزش قیمت ها در روزهای بعد نیز تداوم یافته و سرمایه گذاران را در انتظار متحول ساختن شرایط از سوی بانک مرکزی آمریکا نگه داشته است.

معاملات روز دوشنبه مورخ هفدهم شهریورماه سال جاری، سه دهم درصد کاهش قیمت را تا ساعت یک بعد از ظهر نشان داد و به این ترتیب قیمت هر اونس طلا به 1926.49 دلار کاهش یافت. بعد از آن به خاطر تعطیلی روز کارگر در آمریکای شمالی، معاملاتی که صورت گرفت از نرخ ثابت و بدون تغییری برخوردار بودند. این نرخ برابر با 1935.8 دلار بود.

لازم به ذکر است که نوسان سه دهم درصدی شاخص دلار به سمت بالا منجر به کاهش قیمت طلا شد. البته در برخی از کشورها، عکس این اتفاق رخ داد و جهت تغییرات قیمت طلا و دلار هم سو بود که علت آن، واحد پول متفاوت است و دلار آمریکا به عنوان پول رسمی آنها محسوب نمی شود.

تحلیل گران نیز از سنگینی نوسانات دلار بر قیمت طلا سخن گفته و شرایط بی ثبات اقتصادی را از جمله عوامل اثرگذار بر افت قیمت ها بیان می کنند. یکی از تحلیل گران مطرح در این حوزه از تداوم معاملات آتی در بازار طلا در داد و ستد های کناری خبر داد و عنوان نمود در گذشته به خاطر ترس از رکود اقتصادی، قیمت طلا افزایش زیادی داشت و در شرایط کنونی هم سرمایه گذاران در انتظار تصمیمات بانک مرکزی هستند.

ویروش ناشناخته و مهلک کرونا نیز مزید بر علت شده و در اغلب کشور ها برای جلوگیری از مشکلات اقتصادی بیشتر، نرخ بهره را توسط بانک های مرکزی کاهش یافته است. این کار، قیمت طلا را با افزایش مواجه ساخته؛ به طوری که از ابتدای سال میلادی جاری تا کنون، رشد 27 در قیمت آن را رقم زده است. افت نرخ بهره به معنی افت هزینه فرصت نگهداری شمش می باشد.

برخی تحلیل گران از ایجاد تغییرات محسوس در وضعیت کنونی بانک های مرکزی، نا امید بوده و اغلب آنها بر تورم های که به دنبال این سیاست ها ایجاد خواهد شد، تمرکز کرده اند.

تحلیل‌گر کامرزبانک نیز بر این این غقیده است که امکان افزایش قیمت طلا در هفته های آتی وجود دارد. البته اگر اطلاعات اقتصادی قوی تر از آمریکا در دسترس قرار گیرد طبیعتاً قضاوت بسیار آسان تر خواهد بود و می توان در رابطه با سقوط قیمت آن حتی کمتر از 1900 دلار نیز پیش بینی های دقیق تری انجام داد.

به هر ترتیب اما و اگر های زیادی در بازار این فلز وجود دارد که باید منتظر ماند و به تصمیمات بانک مرکزی توجه کرد تا سرنوشت آن مشخص شود.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )