ایران ضایعات

بازار فولاد در چه شرایطی قرار دارد؟ 

بازار فولاد در چه شرایطی قرار دارد؟ 

مرور رخدادهای بازار جهانی آهن و فولاد در سال میلادی گذشته‌، حاکی از آن است که چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده فولاد در جهان، در زمینه صادرات، رکورد جدیدی را برای خود ثبت کرده است. کارشناسان پیش بینی می کنند حجم صادرات فولاد چین به بیش از صد میلیون تن می رسد. این کشور در سال های اخیر، بخش زیادی از بازار جهانی را تصاحب کرده است.‌

از سوی دیگر، تولیدکنندگان فولاد آمریکایی به خاطر اعمال تعرفه‌های جدید توسط ترامپ، شاهد کاهش چشمگیر تقاضا برای محصولات خود می باشند. زیرا واردات با قیمت های پایین تر، موجب می شود که آنها قیمت ها را کاهش و در نتیجه کارخانه‌ها را تعطیل نمایند. تقریبا یک ‌چهارم فولاد مصرفی در آمريکا از کشورهایی همچون مکزیک، کانادا، ژاپن، کره جنوبی و آلمان وارد می‌شود.

علاوه بر این در کشور ما نیز همزمان با جهش قیمت نرخ دلار در بازار آزاد، محصولات فولادی هم رشد زیادی را تجربه کرده اند. اما روز چهارشنبه بیست و چهارم بهمن ماه، با کاهش نرخ ارز، این بازار شاهد فشار عرضه و فروش بود که این‌ امر نشات گرفته از هیجانات می باشد. 

هر چند باید اشاره کرد که اصولا بعد از جهش‌های شدید قیمت دلار و محصولات فولادی، دوره‌های اصلاحی در بازار اتفاق می افتد. چرا که با اعمال سیاست‌های کنترلی از سوی نهادهای مسئول، احتمال اصلاح قیمت‌ها در بازار وجود دارد. البته زمان و شدت این اصلاح به میزان مداخله دولت و روند کلی اقتصاد بستگی دارد.

همچنین باید گفت اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، یا قیمت دلار می بایست به سطح تعادلی نزدیک تر شود و یا اینکه سیاست‌های ارزی بانک مرکزی نیازمند بازنگری خواهد بود. اخیرا بانک مرکزی، سیاست ارز توافقی را جایگزین ارز نیمایی نموده است. بنابراین احتمال افزایش شدید قیمت ارز مبادله‌ای، کم بوده و  احتمال اصلاح قیمت‌ها در بازار فولاد هم وجود دارد. 

قیمت دلار طی هفته قبل در کانال هشتاد و هفت هزار تا نود و دو هزار تومانی تغییر کرد و روز چهارشنبه (بیست و چهارم بهمن ماه) به محدوده هشتاد و هشت هزار و سیصد و پنجاه تومان رسید.‌ با این اوصاف بازار فولاد، وابستگی زیادی به قیمت دلار در بازار آزاد دارد. باید منتظر تصمیمات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دیگر نهادهای مسئول برای ایجاد ثبات در بازار ارز ماند‌. 

از آنجایی که سیاست‌های ترامپ در بخش های مختلف برای وضع عوارض، رشد اقتصادی را تحت الشعاع خود قرار می دهد و نرخ بالای تورم سبب شده که بانک مرکزی برای پایین آوردن نرخ بهره، عجله ای نداشته باشد. به عبارتی تصمیمات ترامپ برای وضع عوارض های مختلف، سبب ایجاد نگرانی برای جنگ تجاری در جهان شده است.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )