ایران مجبور به واردات ضایعات آهن می شود

یکی از مهم ترین منابع تامین ضایعات آهن مورد نیاز برای کوره های ذوب در کشور، خودرو های فرسوده می باشند. در واقع حداقل ده درصد از از خوراک کوره ها، ضایعات هستند. در سال های اخیر چالش مهمی برای صنعت اسقاط خودرو های فرسوده به وجود آمده است و بسیاری از این مراکز در سراسر کشور، به تعطیلی کشانده شده اند و یا حداقل ظرفیت خود، فعالیت می کنند. این موضوع می تواند کشور را به واردات ضایعات آهن از سایر کشورها مجبور کند.
محمود مشهدی شریف، رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو در این خصوص بیان کرد: از سال 96، همزمان با ممنوعیت واردات خودروهای خارجی، اسقاط خودروهای فرسوده کاهش یافت. چرا که گواهی اسقاط فقط به واردات خودروهای خارجی تعلق می گرفت. بعد از آن در سال 97، مقرر شد موتورسیکلت سازان و کامیون سازان نیز از این گواهی استفاده کنند که البته اجرای آن به سال 98 موکول شد. موتور سیکلت سازان به ازای تولید هر موتور، یک موتور سیکلت فرسوده اسقاط کنند. کامیونداران نیز به ازای تولید هر سه کامیون، یک کامیون فرسوده.
ولی با تمام اینها، صرفا بیست و پنج تا سی درصد از مراکز اسقاط در سطح کشور فعال هستند. با این اوصاف کشور مجبور به واردات قراضه می باشد تا بتواند نیاز صنایع را تامین نماید.شایان ذکر است که حدود سه میلیون خودروی فرسوده نیز در ایران وجود دارد و با این حال، چنین مشکلی، هنوز حل نشده است.
نظرات کاربران :