بودجه 1401، فولادی ها را خرسند می کند یا نگران؟

لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال آینده، بیانگر شرایط خوبی برای بورس می باشد و این گونه انتظار می رود که سال بعد، شاهد تنش های کمتری در بازار سرمایه باشیم. یکی از اخباری که خرسندی فولادی را در پی خواهد داشت، معافیت مالیاتی پنج درصدی است که برای شرکت های تولید کننده در نظر گرفته شده است. اما آنچه نگرانی این گروه از صنعت گران را رقم می زند، هزینه های سوخت صنایع می باشد. چرا که هزینه گاز صنعت فولاد را افزایش می دهد.
با این حال کارشناسان بر این باورند که حتی اگر افزایش قیمت دلار و قیمت جهانی فولاد هم نادیده گرفته شود، این موضوع جای چندان نگرانی ندارد.
طبق آمار و ارقام، مجموع نیاز سالانه کشور به گاز، تقریبا دویست میلیارد متر مکعب می باشد که سهم فولاد سازان، هشت و نیم میلیارد متر مکعب بیان می شود. از طرفی حجم تولید فولاد کشور هم سی میلیون تن در سال است.
در سال 1400 محاسبه هزینه گاز در این صنعت بر اساس سی درصد هزینه خوراک پتروشیمی در ماه قبل صورت می گیرد. طبق لایحه بودجه 1401، هزینه سوخت در صنعت فولاد، به صد درصد نرخ خوراک پتروشیمی افزایش می یابد. با مبنا قرار دادن قیمت ها در سال جاری، سود فولادی ها بیست و چهار هزار میلیارد تومان در سال کمتر می شود و این سود نصیب دولت می گردد. اما از طرفی حجمی بین ده تا پانزده تن فولاد کشور صادر می شود که تقریبا شش تا نه میلیارد دلار درآمدزایی دارد. بنا بر گفته های رئیس سازمان بورس، شرکتهای صادرات محور می توانند ارزهای خود را به قیمت رقابتی در سامانه نیما عرضه نمایند. این کار اختلاف قیمت بين ارز نیمایی و بازار آزاد را از بین مي برد. در نتیجه فولادی ها بین سی تا چهل و پنج هزار میلیارد دلار سود خواهند کرد. با این حساب حدود شش تا بیست هزار میلیارد تومان نصیت این صنعتگران شده و افزایش هزینه گاز را جبران می کند.
گفتنی است که اگر قیمت دلار با میزان فروش افزایش یاید طبیعتا سود بیشتری عاید فولادی ها می شود. معافیت پنج درصدی مالیاتی هم می تواند پنج هزار میلیارد تومان سودآوری این صنعت را بیشتر کند.
نظرات کاربران :