احتمال وارد شدن شوک جدید به بازار پلیمر

احتمالا این روزها صنعت پلیمر باید در انتظار یک شوک جدید دیگر باشد. اخیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف مدیریت بهتر این بازار، دستور العمل هایی را ابلاغ کرد که فعالان این حوزه را تا حد زیادی تحت الشعاع خود قرار داد. اما شوک جدید مربوط به ابلاغیه ای است که بانک مرکزی منتشر نموده. در این ابلاغیه آمده است که شرکت های صادراتی بزرگ به ویژه پتروشیمی ها، ملزم به فروش ارز صادراتی با قیمت پایه نیمایی نیستند. این موضوع می تواند رشد قابل توجه قیمت های پتروشیمی را به دنبال داشته باشد.
قیمت ارز نیمایی اخیرا در حال رشد بوده و هم در بورس کالا و هم در بازار آزاد قیمت ها بر اساس آن تعیین می شوند. اگر قیمت ارز نیمایی و آزاد یکی شود، قیمت مواد اولیه ممکن است تا بیست و سه درصد گران تر شود. همچنین در صورتی که قیمت ارز سنایی و نیمایی یکسان گردد، قیمت مواد اولیه شانزده درصد افزایش پیدا می کند که در هر صورت شوک بزرگی برای صنایع پایین دستی و مصرف کننده خواهد بود و می تواند مشکلات زیادی را برای آنها به وجود آورد.
نکته مهم دیواری که نباید از آن چشم پوشید وضعیت اخیر پول ترکیه (لیر) است که با افت ارزش مواجه شده و قطعا برای صادرات کشور ما در منطقه، به عنوان یک تهدید خواهد بود. از طرفی اگر قیمت های داخلی هم افزایش یابند صنایع پایین دستی و تکمیلی، تا حد زیادی متضرر خواهند شد.
نظرات کاربران :