ایران ضایعات

آیا بازیافت کاغذهای باطله می تواند مشکل کتب درسی را حل کند؟

آیا بازیافت کاغذهای باطله می تواند مشکل کتب درسی را حل کند؟

امسال، سومین سالی است که آموزش در مدارس و دانشگاه ها، به شکل مجازی پیش می رود و سیستم های الکترونیک، تا حد زیادی جایگزین سیستم کاغذی آموزش شده اند. اما این واقعیت هم غیر قابل انکار است که وجود کتاب های کاغذی و دفتر های یادداشت از ضروریات آموزش بوده و حذف آنها تقریبا غیر ممکن می باشد. بنابراین تحت هر شرایطی نیاز به کاغذ برای بحث آموزش، یک دغدغه و موضوع مهم خواهد بود.

اما آنچه این روزها از منابع مختلف شنیده می شود، کمبود کتب آموزشی به خاطر کمبود کاغذ می باشد. این مسئله سبب شده تا بسیاری از فعالین حوزه کاغذ، استفاده از کاغذ های باطله بازیافت شده را راهکار این مشکل معرفی کنند. احمد شریفان، رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوای تهران این سوال را مطرح کرد که چرا نباید کاغذ های باطله، بازیافت و برای تامین کتب درسی مورد استفاده قرار گیرند؟ چرا که این کار هم واردات کاغذ را کاهش می دهد و هم از قطع بی رویه درختان جلوگیری می کند.
علاوه بر این آمار نشان می دهد سالانه حجم بسیار بالایی از کاغذهای باطله در مراکز آموزشی به ویژه مدارس تولید می شود اما چرا این کاغذهای باطله، بازیافت و برای تامین کتاب درسی مورد استفاده قرار نمی گیرند؟
دلیل اصلی این موضوع، عدم وجود تکنولوزی و فناوری لازم برای تولید کاغذهای بازیافتی قابل چاپ در کشور می باشد. در واقع کاغذهای باطله پس از بازیافت، کاربری دیگری پیدا می کنند و در تولید کتاب های درسی کاربرد ندارند. توجه به مسائل بهداشتی و جلوگیری از انتقال آلودگی کاغذهای باطله، هم دلیل دیگری است که استفاده از آنها را برای کتاب های آموزشی با مشکل مواجه ساخته است.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )