ایران ضایعات

راهكارهاى برون رفت از موانع پيش روى صنعت قراضه كشور

راهكارهاى برون رفت از موانع پيش روى صنعت قراضه كشور

راهكارهاى برون رفت از موانع پيش روى صنعت قراضه كشور : مهندس محمد هلاكويى، مديرعامل شركت توكا تدارك در گفت وگویی با اعلام اين مطلب به تشريح اهداف، برنامه ها، مشكلات و راهكارهاى برون رفت از صنعت قراضه پرداخت و گفت: با توجه به اينكه اين شركت از ابتدا بعنوان تأمين كننده قراضه مورد نياز فولاد مباركه بنيان گذارى شده و همچنين يكى از اولين مراكز اسقاط خودروهاى فرسوده در اصفهان بوده است داراى پتانسيل بالايى و برند معتبرى در بازار قراضه مى باشد. تبعاً در راستاى اهداف فولاد مباركه استراتژی هاى خود را تعريف نموده و چشم انداز تامين و فرآورى صنعتى،پايدار، اقتصادى و كيفى ضايعات فلزى  مورد نياز به ميزان حداقل 50 درصد و ساير كالاهاى مورد نياز (مواد اوليه، مواد مصرفى و قطعات يدكى)  به ميزان 5 درصد در صنايع فولادى كشور تا سال  1404 را در برنامه خود دارد و استراتژي هاى شركت نيز در همين راستا تدوين شده است. وى افزود: شركت توكا تدارك در راستاى اهداف فولاد مباركه ، كه خود بعنوان تأمين كننده بيش از 50 درصد فولاد كشور مى باشد تبعاً بايد به همين ميزان در سير توسعه، بازويى در كنار اين شركت و تأمين پايدار قراضه مورد نياز فولادسازان عمده قرار گيرد. لذا در زمينه هاى مختلف از جمله تجهيزات و ماشين آلات ، منابع مالى، نيروى انسانى و ... برنامة توسعه دارد كه قطعاً با توجه به شرايط فعلى اقتصاد كشور خالى از مشكل نيست و مشكلات عديد وجود دارد اما با داشتن برنامه و حركت به سمت اهداف دست يافتنى خواهد بود. با توجه به كمبود شديد قراضه در داخل، واردات قراضه در شرايط فعلى مورد نياز مى باشد كه بايد سير ورود آهن قراضه با ايجاد مكانيزم هاى مناسب فراهم گردد. هلاكويى، به ديگر مشكلات موجود اشاره و با اعلام اينكه ايجاد تعرفه بيشتر و حتى ممنوع نمودن صادرات قراضه بسيار ضرورى است، تاكيد كرد كه ايجاد تسهيلات لازم در قوانين مالياتى كه در حال حاضر پاسخگوى اين نيست و از آنجايىكه جمع آورى قراضه از سطح كشور ارتباط تنگاتنگى هم با حفظ محيط زيست دارد، متاسفانه نه تنها كمكى به شرك تهايى كه در اين زمينه فعاليت دارند و نقش بسزايى در حفظ محيط زيست دارند نشده، بلكه با قوانين دست و پاگير مشكلات عديده اى را براى آنها به وجود آورده اند، به خصوص شركت هايى نظير توكا تدارك كه علاوه بر تأمين بار از بازار، امر فرآورى را نيز به عهده دارد و لذا بايد به نحوى از طريق مقررات و قوانين در اين خصوص حمايت شوند كه اميدواريم پيگيرى هايى كه از طريق اتحاديه بازيافت صنايع فلزى در حال انجام است از طريق مجلس شوراى اسلامى، سازمان محيط زيست و ساير ارگان هاى ذيربط به نتيجه برسد و اتفاق ويژه اى در اين خصوص صورت پذيرد. او گفت: از مشكلات ديگر، بحث توسعه ها و مكانيزم هايى است كه اين صنعت را از حالت سنتى رايج، خارج و به سمت صنعتى شدن فرآورى كه نياز به سرمايه گذارى و حمايت دارد، سوق دهد كه با شرايط فعلى منابع بانكى و ... پاسخگوى اين امر نمى باشد.

مديرعامل توكاتدارك در پاسخ به اين سوال كه غالب مصرف كننده ضايعات فلزى و كارخانجات توليد شمش فولاد، از آشفتگى بازار قراضه و نوسانات غيرمنطقى قيمت آن و وجود نخاله هاى فراوان و حتى خطرناك در محموله هاى قراضه و ... گله دارند. به اعتقاد شما راه حل برطرف شدن اينگونه مشكلات چيست، گفت: به نظر مى رسد نبود يك متولى سراسرى براى بازيافت فلزات و نيز مشكلات فرهنگى كه منجر به عدم تأسيس يك اتحاديه و يا تشكيل صنفى سراسرى در اين صنف شده است، بر مشكلات بخش قراضه افزوده است. وى ضمن تشريح و تفكيك كيفيت قراضه هاى مختلف و ضرورت جداسازى آن ها اظهار داشت، اغلب فولادسازان در كشور با برخورد روزمره و ايجاد رقابتى قيمتى باعث افزايش اين آشفتگى ها مى گردند. بنده با توجه به سابق هاى كه سالها در اين امر به عنوان تأمين كننده و خريدار دارم مطمئن هستم با حمايت بخش خصوصى و دولتى و بويژه اصلاح قوانين و مقررات مربوطه از طريق سازمان ايميدرو و واحدهاى ذيربط در شهرستان ها، شهردارى ها، محيط زيست و اتاق هاى بازرگانى و اتحاديه صنايع بازيافت و غيره از طريق سازماندهى كردن تأمين اين مواد كه يكى از مواد اوليه استراتژيك فولاد كشور خواهد بود مى توان به خيلى از آشفتگى ها و نوسانات و رقابت هاى ناسالم پايان داد. سازماندهى و هدفگذارى كردن اين بخش مى تواند هم رونقى به اين كسب وكار دهد و هم سرمايه گذارى در اين بخش را توجيه پذير نمايد و ازطرفى موجبات حفظ محيط زيست به خصوص در امر اسقاط خودروهاى فرسوده و غيره انجام دهد. به اعتقاد او قراضه، به عنوان ماده اوليه استراتژيك در فولاد نقش بالايى در هزينه هاى شركت هاى بزرگ به خصوص امثال فولاد مباركه، فولاد خوزستان، نيشابور، فولاد آلياژى یزد و ذوب آهن اصفهان دارد.

واحدهاى اصلى فولادى كشور اغلب ساليانه تا مرز حدود 3 ميليون تن قراضه مصرف مى كنندكه نقش بالايى در هزينه هاى آنها دارد و قطعاً بايد دغدغه لازم را داشته باشند. به ويژه در فصول سرد كه بعضاً دچار مشكلات كمبود برق و يا قطعى گاز مى شوند، قراضه به عنوان يك مكمل مورد نياز است. مثلاً در فولاد مباركه از 3 الى 15 درصد در مقاطع مختلف مصرف دارد كه نقش بسزايى در هزينه ها دارد. هلاكويى در پايان گفت: به هر حال عليرغم وجود معادن سرشار از سنگ آهن دركشور و وجود انرژى لازم، قراضه يك ماده اوليه توليد فولاد است كه همراه با توسعه صنعتى كشور و چشم انداز 1404 و توليد 50 ميليون تن فولاد جايگاه ويژه اى را خواهد داشت كه بايد برنامه ريزى شود. اشتغال زايى اين صنعت و چرخه، با فرهنگ سازى و امكانات جداسازى ها و ايجاد مراكز تحت نظارت مى تواند حجم بالايى از اشتغال زايى و حفظ محيط زيست را فراهم نمايد.

مهندس هلاکویی در گفت و گو با ماهنامه تخصصی پردازش

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )