ایران ضایعات

نواقص سامانه بهین یاب وزارت صمت

نواقـص سامانه بهیـن یـاب وزارت صمت

متاسفانه اخبار منتشر شده حکایت از آن دارد که شخصی، به تنهایی در بازار محصولات پلیمری، اختلال زیادی ایجاد کرده است. وی که سهمیه مواد اولیه 105 شرکت صوری پتروشیمی را از طریق سامانه بهین یاب وزارت صمت دریافت می کرده، اکنون پای میز محاکمه است. اما سوالی که مطرح می شود این است که مقصر چنین مشکلاتی کیست؟ آیا این گونه اشخاص سوء استفاده گر تنها مقصران هستند؟ آیا برای اختصاص چنین سهمیه هایی، اتکا به یک سامانه که بی شک خالی از ایراد نیست، کفایت می کند؟ آیا نظارتی بر اسناد و مدارک ارائه شده از سوی متقاضیان دریافت مواد اولیه صورت نمی گیرد؟

رقم 105 شرکت صوری قطعاً حیرت آور است. این شخص ۲۴۶ میلیون کیلوگرم از مواد اولیه پلیمری را از طریق بورس کالا خریداری کرده و 97 درصد از آن را در بازار آزاد به فروش رسانده است. یعنی سودی هزار میلیاردی. اما واقعیت آن است که مصرف کننده نهایی، تحت فشار قرار دارند .

نماینده دادستان در خصوص این پرونده بیان کرد که سامانه بهین یاب درباره صحت سنجی، به شکل ضعیفی عمل کرده که باعث بروز تخلفات و سواستفاده های مختلف شده است. متهم همچنین از طریق وکالت نامه های مختلف که از افراد کم درآمد گرفته، اقدام به دریافت مواد پتروشیمی از بورس کالا نموده است.

به نظر می رسد، همچنان سامانه بهین یاب، نواقص زیادی دارد و باید برای رفع این ایرادات، تصمیمات جدی اتخاذ شود و یا اینکه اختصاص سهمیه ها به واحدهای تولیدی، صرفاً بر اساس این سامانه صورت نگیرد. چرا که ممکن است سهمیه یک واحد تولیدی فعال، به یک واحد تولیدی غیر فعال و گاهاً صوری اختصاص یابد و یا اینکه توزیع عادلانه و منطقی از این طریق انجام نشود.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )
  • ۱۷ بهمن ۹۹
    حاتم هاشمی :
    علی برکت الله ، قیافه ملت غلط انداز هست ولی ساده لوح نیستند که باور کنند فقط یک نفر به تنهائی بتونه چنین شاهکاری رو بعمل بیاره ! توصیه می کنم این ماجراها رو هم آقای محمد قوچانی در مرکز حفظ و نشر آثار جناب آیت الله؟!!! روحانی ، در کتاب (احیای امید!) منتشر کنند تا برای نسلهای بعدی به یادگار بمونه
    پاسخ