ایران ضایعات

کرونا و رکود اقتصادهای بزرگ جهان

کرونا و رکود اقتصادهای بزرگ جهان

با شیوع ویروس کرونا در ابتدای سال میلادی جاری اکثر کشورهای صنعتی دنیا با مشکل روبه رو شدند. بزرگترین اقتصادهای دنیا تضعیف شده و بازارهای جهانی به سرعت روند ریزشی به خود گرفتند به نحوی که در این مدت سرمایه گذاری ها تقریبا به صفر رسید و سرمایه گذاران نیز از ترس از دست ندادن سرمایه خود ترجیح دادند به بازار طلا ورود پیدا کنند به طوریکه در این مدت شاهد رشد شاخص طلای جهانی بودیم. این روند ثروتمندان را غنی تر و فقیرنشینان را فقیرتر کرد و ضربه بزرگی به اقتصادهای جهانی وارد آورد.

نشریه آ سه آن با انتشار وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف در سه ماهه دوم سال جاری خبر از رکود اقتصادی کشورهای مختلف داد. در این نشریه آمده است: "در اغلب کشورها تا زمان عرضه واکسن کرونا امیدی به رشد شاخص های اقتصادی نباید داشت."

در میان کلیه کشورهای پیشرفته تنها چین بود که توانست وضعیت اقتصادی خود بعد از کرونا را بهبود بخشد و دوباره با قدرت رشد اقتصادی خود را از سر بگیرد. چین اولین کشوری بود که درگیر ویروس کرونا شد اما رفته رفته با رعایت موارد بهداشتی و کاهشی شدن روند بیماری توانست افت 10 درصدی تولید ناخالص داخلی خود را بازیابی کرده و با تلاش مضاعف تولید ناخالص داخلی خود را با 11.5 درصد رشد ارتقا بخشد.

اما شرایط برای کشورهای دیگر اینگونه رقم نخورد و آن ها همچنان شاهد افت شاخص ها و رکود اقتصادی هستند. در اینجا به بررسی این کشورها می پردازیم:

آمریکا بزرگترین اقتصاد جهانی است که ارزش تولید ناخالص داخلی آن با افت 9.5 درصدی همراه بوده و به دنبال ادامه شیوع ویروس این شاخص به روند نزولی خود ادامه داده است.

کشور ژاپن سومین اقتصاد بزرگ جهان بعد از آمریکا و چین است. ژاپن نیز قبل از همه گیری ویروس کرونا شاهد کاهش ارزش تولید ناخالص ملی بود اما انتشار ویروس درصد افت آن را سریعتر کرد. لذا پیش بینی می شود این کشور تا چند ماه آینده رکود چشمگیری را تجربه کند.

ایتالیا و اسپانیا کشورهایی هستد که صنعت توریسم عمده درآمد آن ها را تشکیل می دهد و افت ارزش تولید ناخالص داخلی به دلیل کاهش درآمد حاصل از صنعت گردشگری آن ها بوده است.

به دنبال شیوع همه گیری و اعمال محدودیت ها بسیاری از صنایع داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا با افت تولید و فروش مواجه شدند همچنین بسیاری از شهرهای توریست پذیر اروپا به دنبال کاهش گردشگر افت درآمدی را تجربه کردند. براساس گزارش آماری حاصله در فصل اول سال جاری تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو منطقه یورو با افت 3.6 درصدی روبه رو شدند اما این رشد در فصل دوم نه تنها افزایشی نشد بلکه به افت 12.1 درصدی نیز رسید.  

پس از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا، آلمان و فرانسه از جمله کشورهای اروپایی بودند که بالاترین نرخ رکود اقتصادی را به خود اختصاص دادند. بریتانیا در سه ماهه ابتدایی سال جاری 2.2 درصد افت را شاهد بود اما این میزان در سه ماهه دوم با جهشی بزرگ به 20.4 درصد کاهش یافت. این کشور بالاترین رکود اقتصادی فصلی را در تاریخ خود ثبت نمود. آمارهای حاصله نشان می دهد که ارزش تولید ناخالص داخلی آلمان در سه ماهه ابتدایی سال جاری 2 درصد کاهش داشته و در سه ماهه دوم سال با افت 10.1 درصدی روبه رو شد. این در حالی است که بالاترین رکود اقتصادی کشور آلمان مربوط به سال 2009 بوده که در جریان بحران مالی دنیا اتفاق افتاد. فرانسه نیز در مدت سه ماهه ابتدایی سال و همزمان با شیوع ویروس کرونا 5.9 درصد با کاهش ارزش تولید ناخالص داخلی روبه رو بوده و در فصل دوم سال به 13.8 درصد کاهش یافت.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )