ایران ضایعات

ایران در رتبه دهم تولید شمش فولاد جهان

ایران در رتبه دهم تولید شمش فولاد

داریوش اسماعیلی، معاون معادن و صنایع وزارت صمت ایران در خصوص میزان تولید شمش فولاد اظهار داشت ایران رتبه دهم تولید فولاد در جهان را به خود اختصاص داده و بنا داریم تا سال 1404 با دو درجه رشد به رتبه هشتم برسیم.

به گفته او تا 12 سال حدود 20 میلیون تن سنگ آهن را صادر می کردیم اما با وضع قوانینی پیرامون جلوگیری از خام فروشی در سال 98 میزان صادرات به شش میلیون تن کاهش یافت که بیشتر آن هم در شش ماه ابتدایی سال 98 صادر شد. در سه ماهه اول سال 99 میزان صادرات سنگ آهن 560 هزار تن بوده که دو سوم آن شامل سنگ های کم عیار بوده است.

به گفته اسماعیلی در حال حاضر ایران 2.8 میلیارد تن ذخیره سنگ آهن دارد و جهت ایجاد ظرفیت تولید 55 میلیون تن شمش فولاد نیاز به استخراج سالانه 160 میلیون تن سنگ آهن خواهیم داشت.

وی افزود هم اکنون بیشتر معادن سنگ آهن در اختیار بخش خصوصی است و تمام معادن باید محصولاتشان را در مزایده به فروش برسانند. همچنین کسانی که بخواهند صادرات انجام دهند باید آنالیز محصولاتشان را برای وزارت صمت بفرستند تا براساس میزان عیار سنگ آهن تصمیمات لازم گرفته شود.

اسماعیلی در خصوص مزایدات خارج از چارچوب برخی از شرکت ها افزود: برخی از کارخانه ها نظیر ذوب آهن، فولاد خوزستان و فولاد مبارکه جهت داشتن مواد اولیه پایدار باید خود وارد میدان شده و به اکتشاف سنگ آهن روی آورند.

به گفته صالحی، معاون ذوب آهن اصفهان آنچه که صادر می شود نیاز ذوب آهن اصفهان است و سنگ آهنی که به چین صادر می شود سنگ عیار بالاست که مصرف داخلی دارد. به گفته وی ذوب آن اصفهان هیچ گاه به دنبال ارزان خریدن سنگ آهن نبوده و هم اکنون سنگ دانه بندی درشت دانه مصرف کوره بلند را 60 دلار به صورت تحویل در معدن خرید می کنیم. وی افزود در سال 98 حدود 1800 میلیارد تومان سنگ آهن خرید کردیم اما در سال جاری 30 درصد ظرفیت کارخانه خالی است و موجودی فعلی نیاز پنج روز ما را تامین می کند. این درحالی است که هم اکنون هیچ بدهی به معادن سنگ آهن نداریم و تا به حال کسی سنگ آهن به قیمت پایین به ما نفروخته است. وی افزود هم اکنون سنگ آهن عیار 61 را به قیمت 10 تا 10.7 درصد قیمت شمش خرید می کنیم.

عسگری زاده دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران در این برنامه با اشاره به اینکه تولید به اندازه مصرف صورت می گیرد، افزود: تولید سنگ آهن به اندازه 10 تا 12 میلیون تن فولاد که نیاز دولت است انجام می گیرد و تولید مازاد با هدف تولید محصولات با ارزش افزوده در جهت صادرات بوده و خام فروشی محسوب نمی شود. وی افزود چندین مرتبه پیشنهاد خرید سنگ آهن هماتیتی را به ذوب آهن اصفهان دادیم اما استقبالی نشد و ما هم آن را با عوارض 25 درصد صادر کردیم.

رضا یزدخواستی معاون فولاد مبارکه با توجه به اینکه سهمیه کارخانجات توسط وزارت صمت تعیین می شد، افزود: با توجه به اینکه نیاز فولاد مبارکه 8.7 میلیون تن در سال است اما اکنون میان سهمیه سنگ آهن ما 6.9 میلیون تن است و حدود 8.7 میلیون تن کسری کنسانتره داریم. وی افزود در مواردی با مذاکره توانستیم کنسانتره مورد نیاز خود را خریداری کنیم.

رضا یزدخواستی نیز در این برنامه گفت: هر ساله وزارت صمت برای کارخانجات فولاد سهمیه تعیین می کند اما با توجه به اینکه نیاز فولاد مبارکه ۸ و ۷ دهم میلیون تن در سال است، ۶ و ۹ دهم میلیون تن به ما اختصاص داده اند.

اسماعیلی با اشاره میزان ذخایر کنسانتره آهن افزود: در سال 98 و 99 تعداد زیادی واحد گندله سازی وارد چرخه تولید فولاد شدند اما واحدهای کنسانتره نمی توانند جوابگوی نیاز گندله سازان باشند. به گفته اسماعیلی اگر امسال همه کنستانتره تولیدی را در اختیار واحدهای گندله سازی قرار دهیم باز کمبود داریم.

 

 

 

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )