ایران ضایعات

بررسی صنعت سرب در ایران و جهان

بررسی صنعت سرب در ایران و جهان

وضعیت سرب در جهان

سرب از دسته کومودیتی هایی است که تحت تاثیر ویروس کرونا با افت قیمت همراه بود.

بر طبق آمار منتشر شده تناژ سرب صادراتی از سال 2015 تا 2019 با رشد 8.1 درصدی همراه بوده اما ارزش صادراتی سرب از سال 2018 تا سال 2019 شاهد کاهش 16.7 درصدی بوده است.

در سال 2019 میلادی کشورهای اروپایی با 41.5 درصد بیشترین صادرات سرب به ارزش 3 میلیارد دلار را به خود اختصاص دادند. کشورهای آسیایی با 31.2 درصد در رتبه دوم قرار گرفتند.

آمریکای شمالی با 12.6 درصد در رتبه سوم و پس از آن استرالیا با 8.4 درصد در رتبه چهارم قرار گرفته است.

 

با بازگشایی تدریجی مراکز، دوباره شاهد روند افزایشی قیمت سرب هستیم. دربورس فلزات لندن قیمت سرب روند افزایشی به خود گرفته به طوریکه از قیمت 1629.5 دلار آمریکا در ماه May  (می)  با 6.65 درصد رشد به 1738 دلار در ماه ژوئن رسید.

بهبود بازارهای صنعتی چین، نگرانی از کمبود این فلز در انبارهای جهانی و افزایش میزان تقاضا از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت جهانی سرب بوده است.

سخت گیری زیست محیطی در خصوص واردات سرب به کشور چین در ماه May (می) به نسبت ماه های قبل کاهش داشته و این مورد در کنار بهبود بازارهای صنعتی توانسته به افزایش قیمت سرب جهانی کمک کند.

اما به دلیل تقاضای ضعیف بخش خودرویی کشورهای اروپایی شاهد رشد قابل توجه قیمت سرب در بورس لندن نیستیم. فروش خودرو در کشورهای اروپایی در ماه May (می) حدود 57.3 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است. بسیاری از تولیدکنندگان کشورهای اروپایی به بازگشایی های بعد از کرونا و بهبود تقاضا برای فلز سرب و روی امیدوار هستند.

در ایالات متحده حق بیمه سرب و روی در این هفته در حالی تغییر نکرد که اقتصاد این کشور در در هاله ای از ابهام بود و جرقه های کوچکی از بهبود اقتصاد به چشم می خورد. به گزارش fastmarket حق بیمه شمش سرب 99.97 درصد در روز سه شنبه 0.08-0.09 دلار در هر پوند گزارش شد و حق بیمه شمش سرب 99.99 درصد نیز در همان روز 0.1.-0.12 دلار در هر پوند گزارش شد که از 21 آوریل تا حال تغییری نکرده است. فعالیت مجدد تولیدکنندگان خودرو در ایالات متحده می تواند میزان تقاضای سرب و روی را در این کشور افزایش دهد.

با این حال در آسیای شرقی و هند حداقل تقاضا برای سرب و روی وجود دارد و در حال حاضر تولیدکنندگان تمایلی برای از سرگیری فعالیت های خود ندارند. حق بیمه شمش سرب % ۹۹.۹۷ ، با قیمت ۶۰ - ۱۲۰ دلار در هر تن cif هند و حق بیمه شمش سرب % ۹۹.۹۹ ، با قیمت ۱۶۰ - ۱۷۰ دلار در هر تن cif هند از دو هفته پیش تا کنون ثابت مانده اند.

 

وضعیت سرب در کشور

نمودار زیر افت و خیزهای قیمت سرب در ایران و در شش ماه گذشته را نشان می دهد. با توجه به نمودار از اردیبهشت ماه قیمت ها با شیب بسیار ملایمی در حال افزایش است.

 

از طرفی از ابتدای سال تاکنون تنها معامله 100 تن شمش سرب 99.99 درصد شرکت سرب و روی ایران در تالار بورس کالا انجام شده است.

مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید شمش سرب ایران باتری های فرسوده حاوی مقادیر قابل توجهی سرب و کنسانتره سرب می باشند. به دلیل محدود بودن منابع سرب در کشور، تولید مواد اولیه باتری به ویژه سرب با چالش های فراوانی همراه است. نیاز تولیدکنندگان باتری در کشور از محل بازیافت و اسقاط باتری ها حاصل می شود. بخشی از این باتری ها از طریق واردات و برخی در داخل کشور حاصل می شود.

 وجود تحریم ها راه واردات باتری های فرسوده را سد کرده و لذا یکی از منابع تولید شمش سرب از بین رفته است.

از این رو بسیاری از تولیدکنندگان به محض دستیابی به منابع سربی جهت کسب منفعت بیشتر گزینه صادرات را انتخاب می کنند در حالیکه در داخل نیاز به این ماده احساس می شود. این مورد می تواند دلیلی برای تقویت قیمت سرب در بازار ایران باشد.

 از طرفی با توجه به روند کند افزایشی قیمت سرب جهانی، افزایش دلار نیمایی بیشترین تاثیر را در افزایش قیمت سرب داخل کشور خواهد داشت.

 

 

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )