ایران ضایعات

چرا روغن سوخته در بازار کم شد

چرا روغـن سوخته در بازار کم شد

ولی الله غلامی نجف آبادی، رئیس اتحادیه صنایع بازیافت کشور، در خصوص بازیافت روغن کارکرده افزود: قاچاقچیان با قاچاق روغن موتور به صورت زیرپله ای و غیرمجاز به خارج کردن این ماده در صنعت می پردازد.

قاچاقچیان به سه شیوه مختلف اقدام به این عمل کرده و در این راستا واحدهای بازیافت با کمبود مواد اولیه مواجه شده اند. از طرفی آمار دقیقی از میزان قاچاقی که در کشور در حال رخ دادن است وجود ندارد. روغن موتور پس از استفاده جمع آوری شده و به دلیل آلایندگی زیاد باید مورد بازیافت قرار گیرند. برخی از واحدهای بازیافت این ماده را پس از فراوری و بازیافت با ترکیب با مقداری روغن دوباره وارد بازار مصرف کرده و مورد استفاده مجدد قرار می گیرند. غلامی چند دلیل را برای کمبود مواد اولیه در بازار عنوان کرد:

  • برخی کشورها نظیر افغانستان و پاکستان به دلیل نبود منابع روغن بازار مناسب و سودآوری برای قاچاقچیان روغن کارکرده محسوب می شود. این کشورها سوخت مناسبی ندارند و از طریق واردات آن را تامین می کنند. در نتیجه قیمت سوخت در این مناطق گران است. قاچاقچیان با مخلوط کردن روغن کارکرده با روغن های سنگین و فروش آن به این کشورها سود مطلوبی به جیب می زنند. علاوه بر آن افزایش قیمت دلار نیز سودآوری این بازار را دوچندان کرده است.
  • انحصاری بودن بازار روغن سوخته یکی از دلایل دیگری است که معضلی برای واحدهای بازیافت این محصول محسوب می شود. عضو انجمن بازیافت کشور می گوید: در حال حاضر تعیین قیمت روغن سوخته توسط 2 تا 3 نفر صورت می گیرد و در انحصاری بودن این بازار شکی وجود ندارد.
  • تعدد واحدهای غیرمجاز: یکی از اشکالاتی که به وزارت صمت وارد می شود عدم توجه کافی به صدور پروانه بهره برداری برای واحدهای بازیافت روغن سوخته است. وزارت صمت بدون توجه کافی به ظرفیت بازیافت هر واحد به صدور پروانه بهره برداری پرداخته و این واحدها نیز وقتی نتوانند تمام خوراک خود را فراوری کنند با مخلوط کردن با روغن سنگین آن را به قاچاقچیان می فروشند.

در نتیجه به دلیل سه مورد ذکر شده واحدهای بازیافت با کمبود روغن کارکرده روبه رو می شوند. افزایش نظارت متولیان امر در وزارت صمت می تواند کمک شایانی به بهبود وضع روغن فرسوده در کشور کند.

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )