ایران ضایعات

بازار داغ جهانی قراضه های فولادی

بازار داغ جهانی قراضه های فولادی

گزارشی از بازار داغ جهانی قراضه های فولادی : چین به جای ترکیه به بزرگترین بازار قراضه تبدیل می شود. به نظر، گویی برای مدت زمانی طولانی بازار ضایعات آهن هم در آمریکا و هم در‌مابقی نقاط جهان مسیر پایدار‌ رو‌ به بهبود را پیش گرفته و نه تنها به واسطه بهبود تقاضای فولاد بلکه به واسطه امتیاز قیمت رقابتی فعلی آن با سایر مواد خام فولادسازی تقویت شده است. ژوزف پیکارد (Joseph Pickard)، اقتصاددان ارشد و مدیر کالاهای موسسه صنایع بازیافت ضایعات (ISRI) که مقر‌ آن در واشنگتن است می‌گوید "در حال حاضر‌شرایط نسبت به زمان مشابه در سال گذشته هم از‌منظر آمریکا و هم از‌منظر بین‌المللی خیلی بهتر‌است." وی خاطر‌نشان می‌کند در حال حاضر نه تنها قیمت‌ها بلکه تقاضا نیز بهتر‌است.

گرگ دیکسون (Greg Dixon)، مدیرعامل شرکت مدیریت هوشمند بازیافت در شهر نیکلاسویل، کنتاکی که رییس بخش آهن موسسه صنایع بازیافت ضایعات نیز هست می‌گوید پنج، شش ماه پیش روند بازار سیر نزولی داشت. "همه نگران این بودند که سال 2016 چگونه به پایان خواهد رسید. اما پس از آن گویی کلیدی‌زده شد و چراغی روشن شد." ناظران این صنعت عواملی که باعث این چرخش و دگرگونی شده را نام می‌برند از جمله افزایش چشمگیر تولید داخلی فولاد خام آمریکا خصوصاً از سوی شرکت‌های فولادسازی که به روش کوره قوس‌الکتریکی (EFA) اقدام به تولید فولاد می‌کنند و در کارخانه‌های ذوب خود نسبت به شرکت‌های ادغام شده از ضایعات بسیار بیشتری استفاده می‌کنند؛ تصمیمات مثبت در معاملات تجاری فولاد؛ افزایش قیمت سنگ ‌آهن که باعث شده تا استفاده از‌آن در کالاهای نیمه تمام مانند شمش و تختال نسبت به ضایعات آهن کمتر رقابتی باشد؛ افزایش تقاضای ضایعات آهن از سوی آمریکا، ترکیه، چین و سایر مصرف کنندگان بزرگ قراضه‌ آهنی؛ آغاز بهره‌برداری از ظرفیت جدید فولادسازی به روش کوره قوس‌الکتریکی از جمله افزایش ظرفیت شرکت فولاد‌بیگ ریور (Big River) در آمریکا؛ و بلا‌استفاده ماندن موقت کارخانه جدید احیای مستقیم سنگ‌آهن شرکت نوکور (Nucor) در سنت جیمز پریش، آمریکا.

تولید، عامل پیش برنده تقاضا

 نا به اظهارات کریستوفر پلامر، مدیرعامل شرکت Metal Strategies حدود 24/5 درصد کل فولاد تولیدی سراسر جهان و 66/8 درصد کل فولاد تولیدی آمریکا به روش کوره قوس‌ الکتریکی تولید می‌شود. در آمریکا، روندهای بازار برای تقاضای داخلی فولاد به شدت از تقاضای داخلی قراضه‌ آهنی حمایت می‌کند. پلامر یادآور‌می‌شود با توجه به اینکه تولید داخلی فولاد به روش کوره قوس‌الکتریکی 6/3درصد افزایش یافته و‌همزمان تولید به روش کوره ‌اکسیژنی بازی (BOF) تا حدودی به واسطه تعطیلی و یا بلا‌استفاده رها‌شدن برخی از تجهیزات فولادسازی 11/9 درصد نسبت به سال 2015 کاهش یافته، تقاضای قراضه خریداری شده آمریکا در سال گذشته فقط 0/5 درصد بوده است.

بر اساس اظهارات پلامر، بهبود مداوم پیش‌بینی شده در بخش ساخت و‌ ساز آمریکا ،عمدتاً ساخت ساختمان‌های غیر‌مسکونی و ساخت و‌ساز زیربناها، بیشترین تاثیر‌را بر تقاضای داخلی قراضه‌ آهنی دارد با توجه به اینکه نه تنها این بخش حدود 40 درصد کل تقاضای فولاد آمریکا را به خود اختصاص می‌دهد بلکه سهم عمده این فولاد به روش کوره قوس‌ الکتریکی تولید می‌شود. از آنجا که پروژه‌های زیرساخت سازی برای مدت طولانی به تعویق افتاده، این روند کمی پیش از‌اینکه برنامه‌های دولت ترامپ در خصوص تخصیص بودجه یک تریلیون دلاری به پروژه‌های زیرساخت‌سازی بر بازار تاثیر بگذارد،عملی خواهد شد. (ماهنامه تخصصی پردازش)

نظرات کاربران :

در حال پردازش ...
صرف نظر از پاسخ دهی (ارسال پاسخ برای نظر )